El 10 d'octubre tornem al Liceu per veure 'Turandot'! Ens hi acompanyes?

07/08/2019
07 de agost de 2019

Es tracta d'un projecte de col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Gran Teatre del Liceu per a la difusió i la promoció de la cultura literària i operística.

A través del projecte de col·laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Gran Teatre del Liceu per a la difusió i la promoció de la cultura literària i operística, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell us porta, per quart any consecutiu, a gaudir de l'òpera en directe en un espai incomparable com és el Gran Teatre del Liceu. La data escollida enguany serà el 10 d'octubre i l'obra Turandot, de Giacomo Puccini.  

Les inscripcions s'han de fer al taulell de préstec de la Biblioteca a partir del 2 de setembre.

Com és habitual Pol Avinyó, musicòleg i divulgador musical ens endinsarà en els secrets d'una de les obres més conegudes i representades del repetori en una xerrada que tindrà lloc a la Biblioteca de Taradell el dimecres 18 de setembre a 2/4 de 8 del vespre. 

 

Turandot

 

Es tracta d'una òpera que va obrir el teló del nou Liceu després d'una impressionant reconstrucció, ornarà el 7 d'octubre del 2019 al coliseu de la Rambla per commemorar els 20 anys de la reobertura, el 1999, després de l'incendi que va arrasar el teatre el 1994. Llavors l'actriu i directora Núria Espert es va encarregar de la posada en escena i ara serà Franc Aleu, habitual col·laborador de La Fura dels Baus, qui dirigirà escènicament l'òpera. Un espectacle visualment fascinant en la seva concepció escenogràfica i amb un vestuari espectacular en què la llum juga un paper fonamental al servei d'una òpera tardoverista i innovadora en molts aspectes.

 

Turandot poster antic

 

 

Turandot és una òpera en tres actes basada en la peça teatral homònima de Carlo Gozzi. Va quedar inacabada per la mort de Puccini i va ser completada per Franco Alfano. L'estrena va tenir lloc al Teatre alla Scala de Milà el 25 d'abril de 1926 i va ser dirigida per Arturo Toscanini, incloent-hi només la música de Puccini, sense les addicions d'Alfano. Les posteriors representacions han utilitzat la partitura completa. Turandot és un mot persa que significa 'la filla de Turan'. Turan és una regió de l'Àsia Central que va formar part de l'Imperi Persa.