La Biblioteca de Taradell se suma al Dia Mundial de la Poesia

21/03/2021
21 de març de 2021

La Unesco va declarar el dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes fa la tria d'un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial (amb celebració d'Alacant a L'Alguer, i de la Franja a Puigcerdà). 

Enguany s'ha escollit el poema No em despulleu de la poeta i artista Felícia Fuster de la qual es celebra la commemoració. Aquest poema el podeu trobar exposat a l'aparador de la Biblioteca i durant el diumenge, dia 21, a les Xarxes Socials de la Biblio.

Poema Dia Mundial de la Poesia 2021

 

L'autora

Careto_Felicía Fuster

Felícia Fuster i Viladecans (Barcelona, 1921-París, 2012) va ser escriptora, pintora i traductora. Tot i haver donat a conèixer la seva obra en plena maduresa, amb poc temps va obtenir la complicitat dels poetes i la crítica. Instal·lada a París des dels anys cinquanta, es va caracteritzar per una forta personalitat de “dona faber”, en paraules seves, i per l'afany de llibertat que va desplegar en tots els àmbits de la seva vida. És des d'aquest principi de llibertat que va desenvolupar tant la seva obra plàstica, influïda primer per l'informalisme i l'expressionisme abstracte nord-americà per desembocar després en les innovadores Abstraccions líriques i Plurivisions, com poètica, que va transcórrer de l'avantguardisme europeu a l'assumpció de la tradició d'Orient, en concret, la poesia japonesa moderna. El conjunt de la seva producció poètica engloba set poemaris, aplegats, juntament amb les seves traduccions del japonès, a Obra poètica 1984-2001 (2010). També va escriure el text en prosa “A dins a fora” (dins Barceldones, 1989) i la novel·la inèdita Aquells fanals, i va traduir del francès Obra negra de Marguerite Yourcenar (1984) i, al japonès, Poesia catalana contemporània (1988), amb Naoyuki Sawada. El 1987 va obtenir el Premi Vicent Andrés Estellés. La seva obra ha estat traduïda a llengües com l'anglès i el francès.

Cartell Dia Mundial de la Poesia 2021

Recursos i informació relacionada

twitter