Dijous, concert amb versions de Bob Dylan per celebrar els 30 anys de la Biblioteca

07/06/2017
07 de juny de 2017
El primer acte oficial de la celebració dels 30 anys de la Biblioteca de Taradell serà aquest dijous amb un concert de versions de Bob Dylan.

A partir de les 8 del vespre d'aquest dijous, la biblioteca acollirà el concert del grup Grushenka. Es tracta d'un espectacle poèticomusical sobre Bob Dylan que comptarà amb Eulàlia Ripoll i Isidre Oller. A Versió Dylan, a partir del debat generat pel premi Nobel de Literatura atorgat al Bob Dylan, "intentem fer un atansament objectiu a la seva figura; una figura, si més no, cabdal en la cultura de la segona meitat del segle XX i també de l'actual", expliquen. Es tracta d'un grup jove que fa unes versions molt especials d'alguns dels temes eterns de Bob Dylan, una manera directa de veure'l sense cap tipus de prejudici. Els poetes, que sí han crescut amb les cançons de Dylan, volen apuntar alguns detalls imprescindibles per a la seva comprensió. Tot plegat, al voltant de 50 minuts intensos i propers.

Grushenka està format per Xavier Nadal (veu i guitarra), Laia Nadal (teclat), Irene de la Riva (baix), Oriol Cervera (guitarra) i Nil Nadal (bateria). Fidels a la seva auto-producció, des del seu particular Binary Emotions Records, Grushenka ha dut el seu so per tota la geografía dels Països Catalans i fins i tota a nivell estatal o a Toulouse. Festivals com el Primavera Sound, El Día de la Música i Let's Festival han gaudit del seu directe contundent. Van començar cap al 2010, propers al noise pop, i han anat modelant-se amb dream pop, distorsions diverses, tons lisèrgics i contínua experimentació del so. Tot això, amb unes lletres ben treballades que configuren unes cançons madures i directes. Han editat Grushenka EP (EP, novembre del 2011), Eses gran lunar de tu espalda | Ceremony (Single, 2012), Técnicas Subversivas (LP, juny del 2012), Enredo interesante (Single, 2014), La insoportable levedad del ser (LP, febrero del 2015) i El telescopio gigante (EP, noviembre del 2015). 

Versió Dylan 2

Eulàlia Ripoll i Isidre Oller són membres del Niu d'Art Poètic de Parets. Han participat en nombroses iniciatives poètiques i literàries. Eulàlia ha publicat els poemaris Darrera els vidres (2008), De la lluna a l'atzar (2009) i Amb la mirada als equinoccis (2016); Isidre, The wind cries Mary (2016), a part de tenir cura dels programes de ràdio Partitura de bojos (Ràdio Mollet 2013-2015), Mollet de Vinil (Ràdio Mollet 2014) i Lletraparets (RAP 107 des de 2014).

Versions Dylan ok