Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil

02/04/2020
02 de abril de 2020

El dia 2 d'Abril es commemora l'aniversari del naixement de Hans Christian Andersen i és també el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. 

La gran obra de l'escriptor danès va marcar un punt d'inflexió en la història de la literatura infantil i és un clàssic del gènere.

Un dels trets principals dels relats d'Andersen és la mirada irònica sobre la realitat. Una arma molt valuosa per poder alimentar una distància crítica que permet reflexionar sobre els grans valors humans a partir d'històries aparentment petites.                       

Es tracta de contes plens de valors (amistat, generositat, tolerància, constància,...) en els quals tots tenen quelcom poderós i màgic que atrapa de seguida al lector. Allò fantàstic en els contes d'Andersen ens serveix per aprendre lliçons sobre la realitat i és que, en les seves aventures els límits de fantasia i realitat es desdibuixen. L'esperit romàntic dels seus contes ensenya que el mal existeix i que no sempre els finals són feliços.     

La lectura dels contes d'Andersen mai deixa indiferent als nens. Aquesta admiració és una oportunitat magnífica per reflexionar des de joves, però també per alimentar la creativitat literària.

Contes_Hans Christian Andersen