De Biblioteca a Biblioteca de País a País. Aquest 2019, Taradell-Nepal

22/02/2019
22 de febrer de 2019
L'any 2011 la Biblioteca Antoni Pladevall i Font va iniciar el projecte De Biblioteca a Biblioteca de País a País amb l'objectiu de promoure i dinamitzar la seva secció especialitzada en Senderisme, excursionisme i viatge i alhora d'aprofundir en el coneixement d'un país o regió determinada des del punt de vista turístic i cultural.

Aquest dijous, 28 de febrer a 2/4 de 8 del vespre, començarà la sisena edició, enguany dedicada al Nepal, un país molt vinculat amb Taradell ja que hi ha una nombrosa comunitat de nepalesos vivint al nostre municipi des de fa molts anys. La presentació de Taradell-Nepal anirà a càrrec de Marta Corominas i Pemba Chhoti Sherpa amb la xerrada Una catalana i una nepalesa compartint el Nepal. Els assistents a la jornada rebran un punt de llibre, dissenyat per Sonam Sherpa, amb el calendari d'activitats i degustaran un petit tast de gastronomia nepalesa.

En aquesta edició el projecte es comparteix amb la  Kathmandu Valley Public Library, on es celebraran algunes activitats relacionades amb Catalunya i en concret amb Taradell. El projecte compta amb la col·laboració de l'Associació Options Catalunya Nepal i amb la comunitat nepalesa de Taradell.

Durant l'acte de dijous es coneixeran les activitats, una quinzena, que es realitzaran a la Biblioteca fins al setembre: club de lectura, projeccions, hora del conte, cinema, vetllada musical-gastronòmica, exposicions, xerrades, concursos...

El 2011 el projecte es va dedicar a la regió de les Highlands Escoceses i l'intercanvi o agermanament es va fer amb la Dingwall Library. L'any 2012 el projecte es va  dedicar a la Provença francesa i l'agermanament es va fer amb la biblioteca Joseph-Roumanille de Saint Rémy de Provence. El 2013 es va repetir l'experiència amb la Biblioteca Municipal de Azambuja al nord de Lisboa, a Portugal. El 2014 es va escollir el País Basc per la seva rica i singular cultura i per la seva llarga i consolidada tradició senderista i es va compartir el projecte amb dues biblioteques de la xarxa urbana de Donostia, la Biblioteca Ernest Lluch i la Biblioteca d'Intxaurrondo. L'any 2016 el projecte es va compartir amb la Biblioteca de Mindelo, Cap Verd.

Des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge cultural pel Nepal.

Cartell Taradell-Nepal