De Biblioteca a Biblioteca de País a País. Aquest 2016, Taradell-Mindelo (Cap Verd)

26/02/2016
26 de febrer de 2016

L'any 2011 la Biblioteca Antoni Pladevall i Font va iniciar el projecte De Biblioteca a Biblioteca de País a País amb l'objectiu de promoure i dinamitzar la seva secció especialitzada en Senderisme, excursionisme i viatge i alhora d'aprofundir en el coneixement d'un país o regió determinada des del punt de vista turístic i cultural.

Aquest 2016 hem canviat de continent i coneixerem Cap Verd. Hem triat aquest país perquè hi ha algunes persones de Taradell que han anat a viure allà, on ara hi tenen la seva família, i també al revés. Alguns capverdians han vingut a Taradell i han establert la seva residència aquí. El nexe d'unió amb la ciutat escollida és una biblioteca local amb la que s'intercanvia informació i es comparteix el projecte. Enguany ho farem amb la Biblioteca Municipal de Mindelo. Precisament Mindelo és considerada la capital de la Cultura de Cap Verd.

c Mito Elias

 

 

Des de finals de febrer fins al mes de juny les activitats habituals de la biblioteca tindran un aire totalment capverdià: clubs de lectura, hores del conte, un taller de dansa, un cinefòrum, exposicions, etc. Per altra banda, des de la Biblioteca Municipal de Mindelo també es realitzaran diverses activitats que es faran entre els mesos d'abril i maig relacionades amb la cultura Catalana i també amb Taradell. 

 

 

 

El 2011 el projecte es va dedicar a la regió de les Highlands Escoceses i l'intercanvi o agermanament es va fer amb la Dingwall Library.L'any  2012 el projecte es dedica a la Provença francesa i l'agermanament es va fer amb la biblioteca Joseph-Roumanille de Saint Rémy de Provence. El 2013 es va repetir l'experiència amb la Biblioteca Municipal de Azambuja al nord de Lisboa, a Portugal. El 2014 es va escollir el País Basc per la seva rica i singular cultura i per la seva llarga i consolidada tradició senderista i es va compartir el projecte  amb dues biblioteques de la xarxa urbana de Donostia, la Biblioteca Ernest Lluch i la Biblioteca d'Intxaurrondo.

Després d'un parèntesi d'un any, aquest 2016 us convidem a endinsar-vos a la ciutat de Mindelo i conèixer la cultura Capverdiana, un país i una ciutat amb diferents nexes d'unió amb Taradell.Us convidem a descobrir una cultura criolla, a cavall entre Àfrica i Europa, i a endinsar-vos en un país acollidor i ple de contrastos a ritme de coladeira, batuque i funaná.

Per explicar el projecte d'enguany i conèixer el calendari d'activitats previstes, us convidem divendres dia 26 de març a les 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell. La periodista Elisenda Copons serà l'encarregada d'oferir la xerrada Cap Verd : entre illes i música criolla.
Elisenda Copons,és  periodista i autora de la guia Rumbo a Cabo Verde (editorial Laertes).Apassionada per veure món i escriure, ha estat guia de viatges a  Cap Verd, on hi va viure i treballar com a reportera al diari nacional A Semana.Actualment és directora d'Organització de la Fundació La Tutela.

També comptarem amb l'acompanyament musical del cantautor  Bruno Miguel De Lima Monteiro.

El logoi el punt de llibre commemoratiu són obra de l'artista capverdià Mito Elias .

 

BiblioTaradell-BiblioMIndelo
Cap verd, entre illes i música criolla amb Elisenda Copons
Música capverdiana amb Bruno Monteiro