Conferència sobre l'òpera 'I Capuleti e i Montecchi' amb Pol Avinyó

El proper dilluns, 23 de maig, l'historiador i divulgador Pol Avinyó oferirà a la biblioteca Antoni Pladevall i Font una conferència  sobre l'òpera  I Capuleti e i Montecchi: Romeu i Julieta: romanticisme etern.
Dijous, 12/05/2016

L'objectiu és contextualitzar l'òpera, explicar l'argument, els personatges i donar les claus d'audició que assegurin una experiència més completa el dia de l'espectacle. I és que l'activitat està emmarcada dins la sortida que una seixantena d'usuaris de la Biblioteca de Taradell realitzaran el proper 31 de maig al Liceu de Barcelona per veure aquesta òpera. Tot i  així la conferència està oberta a tothom. Estan pensades per tots els públics, són acadèmiques i divulgatives.

 

Liceu òpera

Bellini, juntament amb Donizetti, és el màxim exponent del belcantisme. Obres com Norma, I Puritani i La Sonnambula han estat cavall de batalla dels millors cantants de tots els temps. Estrenada al 1830, I Capuleti e i Montecchi no és una adaptació de l'obra de Shakespeare sinó una adaptació de la història popular dels dos amants de veronesos. Popularíssima a Itàlia, I Capuleti e i Montecchi està plena de les melodies més sensacionals, fins el punt que Richard Wagner en va reconèixer la seva genialitat compositiva.