Club de Lectura: 'Les millors vacances de la meva vida' de Neus Canyelles

06/10/2020

Les millors vacances de la meva vida de Neus Canyelles és el llibre escollit per al Club de Lectura de Salut Mental que cada any es fa conjuntament amb les Biblioteques d'Osona i Osonament. Els interessats/ades a participar-hi ja poden recollir el llibre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, tot i que aquest no està previst que sigui fins el dijous 10 de desembre i en format virtual. Es tracta d'una novel·la que explica el relat d'una escriptora que es desperta a l'habitació d'un centre de salut mental.

 

L'argument

Les millors vacances de la vida

Hi ha moments a la vida en què només ens venen al cap les coses dolentes que ens han passat. Dins la memòria, es van fent cada dia més i més grans, fins que arriba el dia en què l'únic que desitgem és desaparèixer, escapar de tant de dolor. Per sort, les maneres de provar-ho i, fins i tot, d'aconseguir-ho són molt diverses. La protagonista d'aquest llibre n'és un exemple. Fins que arriba el moment en què cau definitivament, i ja no sap com aixecar-se. Una obra delicada i estremidora, que connecta amb les veus de Jean Rhys i de Natalia Ginzburg.

 

L'autora

Neus Canyelles

Neus Canyelles (Palma de Mallorca, 1966) és llicenciada en Filologia Hispànica i va estudiar la carrera de piano. Ha publicat els llibres Neu d'agost. Un llibre de memòries (Premi Bearn de Narrativa 1997), Els vidres nets i altres contes (2002), i les novel·les Cap d'Hornos (Premi Llorenç Villalonga Ciutat de Palma 2002), L'alè del búfal a l'hivern (Premi El lector de L'Odissea 2006 i finalista del Premi Llibreter 2007) i La novel·la de Dickens (2010). Un dels seus relats ha estat inclòs a l'antologia Veus de la nova narrativa catalana, de Lolita Bosch, publicada també en castellà. Escriu articles i reportatges al diari Última Hora de Palma.

twitter