Club de Lectura Jove: 'Nima, el xerpa de Namtxe'

01/06/2019
01 de juny de 2019

Club de Lectura Jove del llibre Nima, el xerpa de Namtxe, en el marc del projecte de Biblioteca a biblioteca, de país a país que enguany està dedicat al Nepal.

La trobada serà el divendres 21 de juny a les 6 de la tarda i es comptarà amb la presència de l'autor, Joan Francesc Delgado, amb qui els joves que hagin llegit el llibre podran debatre i comentar l'obra.

Es tracta d'un llibre que s'endinsa en la cultura tibetana a través dels ulls d'un noi xerpa de dotze anys i també ens parla sobre temes com la humanitat dels animals. Aquesta és la història d'un petit xerpa que s'enfronta a les pors dels seus pares, a la tragèdia que plana sobre el seu passat, que ell mateix ignora. I també és una cosa molt singular i poc vista: l'aventura alpina del rescat d'un esperit que no ha sortit de la tenebra; una novel·la que ens parla de la sensació de la victòria sobre la pròpia por i la dels altres.

Nima, el xerpa de Namtxe va aconseguir el segon premi Internacional Europa 1992.

 

Portada Nima, el xerpa

“Nima va mirar a través de la finestra. El lama havia disposat un petit altar amb unes ofrenes d'aigua, de greix de iac i d'arròs. El ble d'una llàntia amb greix de iac il·luminava l'única estança de la sala, més aviat fosca i de color carbó, perquè entre els xerpes i moltes ètnies del Nepal no és costum de tenir xemeneies, i les parets de fusta o de canya s'omplen de sutge. Ales parets, el lama hi havia penjat les divinitats dels Dhyani budes: cinc papirus amb els budes de la meditació dibuixats. També hi havia el klu, el déu de la cabana. Cada casa xerpa té el seu klu”

twitter