Club de Lectura Jove: 'La noia de la caravana' de Xavier Gual

09/04/2021

Els membres del Club de Lectura Jove de la Biblioteca de Taradell es trobaran el 9 d'abril per comentar i debatre la novel·la de Xavier Gual La noia de la caravana. La trobada es farà a les 7 de la tarda i en format virtual, cal inscripció prèvia.

Es tracta d'un thriller juvenil, que aconsegueix mantenir la tensió des de la primera plana fins a l'última. A través del relat de diferents personatges, els lectors van descobrint el misteri que envolta el càmping abandonat del qual intenta fugir la Laura, la protagonista. Va guanyar el Premi Muntaner 2017.

 

L'argument

Portada_La noia de la caravana

La Laura, una adolescent de setze anys, marxa de cap de setmana amb en Kilian, el noi que li agrada. Tot i que ella sent una mica de por, passen la nit en una caravana d'un càmping abandonat. Però l'endemà el noi ha desaparegut, i la Laura comença a fer descobriments estranys: petjades desconegudes a terra, piles de fils de coure que apareixen i desapareixen, missatges que l'insten a fugir escrits a l'entrada de la caravana... La Laura viurà una sèrie d'aventures cada cop més perilloses fins a aconseguir resoldre el gran enigma en què s'ha vist involucrada i vèncer el monstre que l'assetja, que li és molt més proper del que ella es pensava.

 

L'autor

Xavier Gual, escriptor

Barcelona, 1973. Filòleg. Ha treballat com a periodista i professor de secundària. És l'autor d'Atrapats és la seva tercera novel·la juvenil, després d'El mediador (2013) i La noia de la caravana (2017), premi Ramon Muntaner. També ha publicat altres obres, com Delirium tremens (2001), premi Mercè Rodoreda; Els tripulants (2001/2017), premi Ribera d'Ebre; Ketchup (2006); Estem en contra (2007), premi Pere Quart d'humor i sàtira; Els fantasmes de Dalí (2013); Off the record (2014); Copacabana (2020) i Gran baríton (2021). Algunes d'aquestes obres han estat adaptades al teatre i també traduïdes. Entre altres mitjans, col·labora en el suplement Criatures del diari ARA des dels seus inicis. 

 

twitter