Aquest estiu participa al Club de Lectura Jove de la Biblioteca de Taradell

12/07/2016
12 de juliol de 2016
Des de la Biblioteca de Taradell i per aquest estiu hem preparat dos Clubs de Lectura Jove. 

Un està adreçat a alumnes de Primer i Segon d'ESO i l'altre pels alumnes de Cinquè i Sisè de Primària. Els Club de Lectura són un espai de trobada i intercanvi d'experiències i opinions entre persones que comparteixen un mateix interès: la lectura.

club Lectura estiu-petits

Un estiu, un llibre és el nom del Club de Lectura que hem preparat pels alumnes de cinquè i sisè de Primària. En aquesta primera edició s'ha escollit el llibre El senyor bello i l'elixir blau, de Paul Maar. Hem triat aquest llibre perquè considerem que és una obra de qualitat literària, ja que té la garantia, que ha estat escollit pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i alhora ha esdevingut guanyador del premi de literatura infantil ‘Atrapallibres' (2015). Un llibre d'imaginació totalment fantàstic, amb un gran toc d'humor i alhora té personatges que podrien ser presents a la vida quotidiana i amb escenaris força reals. Fa pocs mesos va sortir la segona part d'aquest llibre: Notícies del senyor bello. Aquesta història també ha inspirat una pel·lícula dirigida per Ben Verbong.

club lectura estiu ESO

Per altra banda, pels nois i noies de Primer i Segon d'ESO hem escollit dues novel·les: Els jocs de la fam de Suzanne Collins i Divergent de Veronica Roth, dos llibres en què els participants del Club de Lectura veuran que són semblants però alhora molt diferents. Els jocs de la fam és una novel·la de ciència-ficció  en què veurem com, en un concurs televisiu, 24 joves s'enfronten en un joc de supervivència, on estan obligats a matar-se fins que només en quedi un. Per altra banda, l'obra de Ruty és la primera entrega d'una triologia que es situa a Chicago, en un escenari post-apocalíptic, on els ciutadans estan dividits en cinc faccions que representen els principals valors de la humanitat: veritat, gosadia, cordialitat, erudició i abnegació.

 

 

Des de la Biblioteca de Taradell us facilitarem els exemplars dels llibres per a la lectura al llarg d'aquest estiu, i un cop llegits els llibres, al llarg d'aquest estiu i al setembre, ens trobarem per fer una tertúlia-debat on, entre tots exposarem les reflexions i opinions, dels respectius llibres. Ho farem en un espai amable i divertit, amb jocs, amb activitats complementaries i amb un berenar. A més a més, entre tots els participants, sortejarem un joc de llibres.

Vine i participa al Club de Lectura Jove: llegeix per compartir, llegeix per diversió, llegeix per conèixer món.