Club de Lectura en francès: 'Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran' d'Eric-Emmanuel Schmitt

20/05/2021

Serà el mes de maig, amb data i format per confimar. 

Des de fa uns anys i per potenciar la secció d'Aprenentage de Llengües, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font organitza Clubs de Lectura en diferents idiomes. El dijous 20 de maig i amb la col·laboració de Sandra Pallarès, professora de l'INS Taradell, es farà un Club de Lectura en francès.

Es comentarà i debatrà el llibre d'Eric-Emmanuel Schmitt titulat Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran que explica la infància dels anys seixanta a París i el vincle entre un botiguer musulmà i un adolescent jueu.

De Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran, se'n va fer una versió cinematogràfica l'any 2003.

Pallarès serà l'encarregada de conduïr el Club de Lectura d'un llibre que ja podeu recollir al taulell de préstec de la Biblioteca. Properament s'informarà de la data exacte i del format del club, que estarà condicionat per la pandèmia. 

 

L'argument

Portada Monsieur Ibrahim et les fleurs du coran

París, anys seixanta. Momo, un noi jueu de dotze anys, es fa amic del propietari del supermercat àrab que hi ha al carrer Bleue. Però les aparences són enganyoses: el senyor Ibrahim, el botiguer, no és àrab, el carrer Bleue no és blau i el nen potser no és jueu ...

 

L'autor

CL Francès_ careto Eric-Emmanuel Schmitt

Eric-Emmanuel Schmitt (1960) és un filòsof, escriptor i dramaturg francès. Les seves obres s'han traduït i interpretat a més de 30 països de tot el món. Es va donar a conèixer com a escriptor teatral. El seu primer treball va ser, La nuit de Valognes. El primer èxit arribava amb la segona obra, Le Visiteur, que va guanyar el premi Molière com a millor autor i millor espectacle el 1993. Els anys següents van estar farcits d'èxits teatrals com Golden Joe (1995), Variations Énigmatiques (1996), El llibertí (1997), Milarepa (1997), Frédérick ou Le Boulevard du Crime (1998), Hôtel des deux mondes (1999) i Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran (1999).

Schmitt cobreix una gran varietat de temes en les seves obres i les religions del món juguen un paper important en la seva obra. També ha escrit novel·les com La Secte des Égoïstes (1994), Oscar et la dame rose (1999), L'Évangile selon Pilate (2000), La Part de l'Autre (2001), Lorsque j'étais une œuvre d'art (2002), L'enfant de Noé"(2004), Ma vie avec Mozart (2005).

twitter