Club de Lectura en francès amb 'Le Pétit prince' d’Antoine de Saint-Exupéry

27/04/2018
La Biblioteca de Taradell us proposa un Club de Lectura en francès.

Potser fa anys que vàreu estudiar francès i el teniu una mica rovellat, potser l'esteu estudiant ara, o potser  senzillament us agrada llegir novel·les en llengua original. Sigui com sigui, ara teniu l'oportunitat de llegir  en francès una obra prou coneguda: Le Pétit Prince (El Petit príncep) , i comentar-la amb altres persones que també l'hauran llegit a través d'aquest Club de Lectura que us proposa la Biblioteca Antoni Pladevall i Font des del Racó de Llengües.

Podeu venir a recollir el vostre exemplar a la biblioteca, on també trobareu material que us poden ajudar, diccionaris, gramàtiques…,  fer-ne la  lectura  i assistir a la trobada que serà  el dimecres 2 de maig a 2/4 de 5 de la tarda. La tertúlia la dirigirà David Sureda, professor de llengua francesa a l'Institut de Secundària de Taradell.

 

El petit príncep _ Portada

 

L'elecció de l'obra  Le Pétit prince no és casual. El 2018 es celebra el 75è aniversari de la seva  publicació el 1943 a Nova York, de manera simultània en francès i en anglès. Aquest conte és sense dubte  l'obra més coneguda d'Antoine de Saint-Exupéry, l'escriptor, poeta i aviador francès  que va desaparèixer en un accident d'aviació i que va deixar com a llegat aquest conte poètic i filosòfic que ell mateix va il·lustrar i que ha estat des de llavors lectura  recomanada  entre joves i adults. Darrera de la pretesa senzillesa de la història, la trobada casual d'un aviador i un nen al mig d'un desert, s'inclou tota una filosofia de l'existència humana.

 

 

El Club de lectura en francès pretén ser una trobada relaxada entre lectors, un intercanvi totalment  lliure de comentaris i opinions sobre l'obra llegida, una pràctica de conversa  interactiva distesa, en la que tothom hi pot dir la seva o senzillament escoltar el que es comenta en un ambient relaxat i sense cap pressió. 

twitter