Club de Lectura: '100 contes morals' de Joan Barril

15/02/2020
15 de febrer de 2020

La trobada serà el dijous 27 de febrer a 2/4 de 8 del vespre. 

Els membres del Club de Lectura ja poden passar a recollir el llibre del Club de Lectura del mes de febrer. Es tracta de 100 contes morals del periodista i escriptor Joan Barril. Es tracta d'una selecció de contes de la seva activitat periodística on narra petites històries quotidianes amb to de faula. Es tracta d'una selecció de contes que crea certa addicció després de ser un conjunt d'històries curtes on la presència del present és bastant intencionada per donar una sensació d'actualitat al lector. Són contes que formen part de la vida essencial de l'ésser humà i que contenen una entitat i una força que atrapen i que requereixen una lenta digestió. A 100 contes morals, Barril pretén explicar històries quotidianes, perquè hi ha una necessitat de fer contes perquè formen part de la tradició universal. 

 

Portada CL_100 contes morals

L'argument

100 contes morals és un recull de magnífics realts breus idonis per llegir abans d'anar a dormir de la mà d'un dels escriptors més estimats al nostre país. Amb un to de faula moralitzant ens endinsem en un univers conegut i sorprenent alhora per conèixer homes i dones que s'estimen, que se separen, amants que s'amaguen, desconeguts que s'observen, vells que recorden, l'inevitable pas del temps. Tot allò que conforma la nostra realitat més propera escrit amb una màgia inconfusible a 100 contes morals.

 

Careto Joan Barril

L'autor

Joan Barril (Barcelona, 1952 - Barcelona, 2014) Va ser director del setmanarai El món i va col·laborar a El PaísLa Vanguardia i El Periódico. Dirigia i presentava cada dia El cafè de la República a Catalunya Ràdio i el programa Qwerty a BTV. De la seva obra literària, cal destacar Un submarí a les estovallesCondició de pareParada obligatòria (Premi Ramon Llull, 1998), Gairebé una paraulaTots els ports es diuen Helena (Premi Ramon Muntaner 1998 de literatura juvenil), Certes Mentides (Premi 23 d'abril 2002) i Sobre l'amor (2007).

twitter