Celebrem l'#AnyRodari

Dissabte, 16/05/2020

El 23 d'octubre de 2020 farà cent anys del naixement de Gianni Rodari. Moltes seran les celebracions i les iniciatives per recordar un dels autors més creatius i que més va fer per dignificar l'educació dels infants.

Al portal infantil Gènius ja podeu gaudir de l'especial Gianni Rodari. Dels continguts que trobareu destaquem les Històries d'en Rodari: arxius d'àudios de quaranta contes i tirallongues seleccionats dels llibres Conte per telèfon, Tirallongues del cel i la terra i Contes llargs com un somriure en la veu de Laia Aguilar, David Anguera, Marisol Casas, Jordi Folck, Anna Manso, Joan Antoni Martín Piñol i Elisenda Roca.

Aquests contes els podreu escoltar cada dilluns i divendres a les 4 de la tarda a les Xarxes Socials de la Biblioteca: 

image @bibliotaradell

image facebook.com/BibliotecaTaradell

image @bibliotaradell

 

Qui era Gianni Rodari?

Careto Gianni Rodari

Gianni Rodari va néixer a Omegna (Itàlia) el 23 d'octubre del 1920 i va morir a Roma el 14 d'abril de 1980. El seu pare, que era forner, va morir quan ell només tenia deu anys. El jove Gianni va estudiar magisteri i va començar a treballar com a mestre de primària. Es va matricular també a la facultat de llengües de la Universitat de Milà, però no va acabar aquella carrera: va esclatar la Segona Guerra Mundial. Hi va perdre dos dels seus millors amics i va veure com empresonaven un dels seus germans. Acabada la Segona Guerra Mundial, va començar a publicar obres per a nens que van ser acceptades amb força d'èxit. El seu estil va ser determinant per guanyar, l'any 1970, el premi Hans Christian Andersen, considerat el premi Nobel de la literatura infantil.  Rodari va morir el 14 d'abril de 1980.

Gianni Rodari comparava l'ofici de l'escriptor que s'adreça als nens amb el del qui fabrica joguines. Volia que cada infant visqués amb la mateixa intensitat el joc que els llibres. Ell defensava que la creativitat dels petits és l'eina amb què podem canviar el món. Que cal treure l'escombra i fer fora els prejudicis i tenir un lloc net on poder formular noves preguntes. Per respondre-les, de mica en mica, entre tots.