Celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil amb una Hora del conte especial

20/03/2019
20 de març de 2019
El dimarts 2 d'abril es celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil per commemorar el naixement de l'escriptor danès, Hans Christian Andersen, creador de contes com L'aneguet lleig, La sireneta, El soldadet de plom, entre d'altres.

Per aquest motiu, el proper dimarts a 2/4 de 6 de la tarda i a la sala Infantil de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell es portarà a terme una Hora del conte especial amb el conte L'aneguet lleig. L'activitat està adreçada a nens i nenes de P3, P4, P5 i 1r.

L'aneguet lleig és un dels contes més populars de Hans Christian Andersen publicat el 1843. L'èxit de la història va propiciar la seva adaptació a diversos formats, incloent un musical i un curt de dibuixos animats. L'aneguet ha esdevingut també una metàfora de l'assetjament escolar o bullying. L'argument tracta de com un ànec és rebutjat pels seus companys, ja que el consideren lleig pel seu aspecte diferent. Assetjat, ha de deixar el niu i intenta refugiar-se a casa d'uns grangers, però el gat i els nens el martiritzen fins que el fan fugir. Plorant pel seu aspecte veu un estol de cignes blancs volants i sospira per la seva bellesa. Aleshores s'amaga per passar sol l'hivern i quan arriba la primavera s'adona que s'ha convertit en un cigne i que per això tenia un aspecte diferent dels altres ànecs.

L'objectiu d'aquest dia és promoure els hàbits i amor per la lectura entre els més joves.