Canvis en la normativa de préstec a les Biblioteques

06/03/2021

A partir d'ara els usuaris es poden emportar fins a 30 documents, indiferentment del tipus de material que sigui. 

El dia 16 de febrer va entrar en vigor l'actualització de la Normativa reguladora del carnet d'usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Aquesta modificació actualitza la normativa del 2013 per incloure els canvis legislatius en matèria de protecció de dades, les darreres millores tecnològiques, l'ampliació de serveis i els nous usos dels serveis bibliotecaris a la XBM. 

Entre els canvis, destaca que a partir d'ara, el nombre de documents en préstec és de 30 sense diferències de tipus de documents, aplicable a biblioteques i bibliobusos. c

Carnet Biblio

Com recuperar el número de carnet de biblioteques des del Catàleg Aladí?

Per recuperar el número de carnet de biblioteques cal anar al catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, l'Aladí, i validar-se a l'espai personal amb el número de DNI, NIE o passaport que l'usuari proporcionés en el moment de fer-se el carnet de la biblioteca.

Aquesta nova funcionalitat permet identificar-se en cas que no es disposi del codi de barres del carnet de biblioteques i un cop dins es pot visualitzar el número del codi de barres del carnet per validar-se en altres serveis com el de préstec digital eBiblio.

El procés per identificar-se continua sent el mateix: un cop entrat el número de carnet de biblioteques, DNI, NIE o passaport cal introduir el PIN; que, si no s'ha modificat, és la data de naixement de l'usuari o si no es recorda es pot generar una nova contrasenya des del mateix espai personal.

twitter