'Camps de lava' de Jaume Benavente, al Club de Lectura del mes de març

08/03/2016
08 de març de 2016
Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font llegiran durant el mes de març la novel·la Camps de lava, de Jaume Benavente. 

Es tracta d'una obra que va escriure l'any 2000 i que està ambientada a l'illa de Fogo (Cap Verd). Precisament s'ha escollit de llegir i comentar aquesta obra per incloure-la dins el projecte de Biblioteca a biblioteca, de país a país, que enguany dediquem a Mindelo (Cap Verd). Per comentar i debatre aquesta obra, els membres del Club de Lectura es trobaran el proper 31 de març, a  2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca de Taradell. En aquesta ocasió es comptarà amb la presència del seu autor, Jaume Benavente. Aquesta activitat compta amb el suport de l'Institució de les Lletres Catalanes.

 

Argument de 'Camps de lava'

Camps de lava
Quan Eva Kleemann arriba a la illa de Fogo per tal de fer-se càrrec d'una vella biblioteca, no sap que viatjarà a un món en extinció; el món d'Àngela Freire, una dona gran i malalta, consciència d'un passat que està desapareixent, el de la societat blanca de l'antiga colònia portuguesa del Cap verd. Enmig d'un escenari de mansions ruïnoses, acàcies retorçades pel vent i camps de lava del volcà que corona l'illa entre boira, Eva Kleemann sentirà la ressonància d'un temps passat, el de la Sociedade de Leitura de Sao Filipe, on encara era possible descobrir sirenes a l'interior dels vaixells enfonsats, passejar a cavall i llegir relats enmig del desert, la gana, les plagues de llagostes o les vagues notícies de guerres llunyanes.

 

El seu autor: Jaume Benavente

Jaume Benavente
Jaume Benavente va néixer a Barcelona l'any 1958. Va viure part de la seva infantesa al Brasil. Es va llicenciar en Belles Arts, especialitat de pintura. També ha cursat estudis de guionista i ha treballat de dibuixant, auxiliar de biblioteca, administratiu, documentalista i conservador de museus. És autor dels llibres de relats El factor climàtic (1990) i L'ajudant de Kepler (Premi Recull de Narració Joaquim Ruyra, 2006), de les novelles Vides invisibles (1994), Camps de lava (2000), Masurca de Praia (premi Roc Boronat, 2001), Nocturn de Portbou (2003), Llums a la costa (2007, premi Pin i Soler) i El quadern de Nicolaas Kleen (2010), del llibre de poemes Un pont sobre l'erm (premi Cadaqués a Rosa Leveroni, 2002) del llibre de viatges Viatge d'hivern a Madeira (premi Lleida de Narrativa, 2004) i de les novelles juvenils La senda del dingo (2005), Història d'amor a Sarajevo (premi Ramon Muntaner de literatura juvenil, 2005), La il·lusió (2008) i Les bicicletes de l'Havana (2009). 

 

(Foto: facebook Jaume Benavente)

LLetres en viu

twitter