'Aurora boreal' al Club de Lectura de novel·la negra

Dilluns, 13/06/2022

Auroa boreal va ser guardonada amb el Premi a la Millor Primera Novel·la Negra per l'Associació Sueca d'Escriptors de Novel·la Negra i Det blod spillts, el segon lliurament de la sèrie, amb el Premi a la Millor Novel·la Negra Sueca. El proper dilluns, 13 de juny a partir de 2/4 de 8 del vespre, els membres del Club de Lectura es trobaran per comentar aquesta novel·la que Àsa Larsson va escriure l'any 2003. La sessió estarà conduïda per Núria Martínez.

L'argument

Aurora Boreal

Kiruna, una petita ciutat al nord de Suècia submergida en una nit gairebé perpètua, s'ha comès un crim esgarrifós: Victor Strandgård, el fundador de l'església de la Font de la Nostra Fortalesa, ha aparegut mutilat a la seva parròquia. Quan Sanna Strandgård, germana de la víctima, és acusada de l'assassinat, Rebecka Martinsson, una advocada fiscal establerta a Estocolm i amiga de la família, torna a Kiruna, la seva ciutat natal, per fer-li costat. Les circumstàncies, però, l'obligaran a capbussar-se en el cas i, alhora, en el seu propi passat. Al mateix temps, la inspectora de policia Anna-Maria Mella, en un estat molt avançat del seu embaràs, serà l'encarregada d'investigar l'atroç crim que ha commocionat la societat sueca.

 

L'autora

Asa Larsson

Åsa Larsson va néixer a Kiruna l'any 1966; actualment viu a Mariefred. Va estudiar dret a Uppsala i, igual que el seu personatge Rebecka Martinsson, durant un temps va exercir d'advocada. L'any 2003 va publicar Aurora boreal (Columna, 2009)i que s'ha portat al cinema. És autora també de Sang vessada (2010) i El camí fosc (2011), les dues publicades a Columna. Els seus llibres han estat un èxit immediat: han obtingut l'elogi de la crítica i han estat publicats a setze països. 

twitter