Aquest Nadal regala el taller d'escriptura creativa de la Biblioteca de Taradell

Les inscripcions es poden fer fins al 27 de gener o fins a exhaurir places. 

Dijous, 19/12/2019

Després de les dues edicions del Taller d'Escriptura de Records, enguany la Biblioteca Antoni Pladevall i Font fa un pas més i organitza un Taller d'Escriptura Creativa. Va adreçat a totes aquelles persones que vulguin començar a dominar les eines per construir una novel·la, un conte, un guió o un assaig i alhora per exercitar la creativitat literària. 

Si ets d'aquells que en un moment o altres has pensat d'escriure; si ets dels que t'agrada inventar-te nous mons o descriure el nostre o si tens alguna història per explicar i no saps com fer-ho ni per on ocmençar, aquest és el teu curs. En aquest taller d'Escriptura Creativa es busca que l'alumne experimenti amb eines per estimular la seva creativitat i que es familiaritzi amb tècniques narratives bàsiques posant èmfasi en el procés creatiu.

Es faran un total de 8 sessions presencials de 2 hores de durada. Serà tots els dilluns de les 6 de la tarda a les 8 del vespre entre el 3 de febrer i el 23 de març. La professora serà Maria Rosa Nogué i les places estan limitades a 15 persones. Les inscripcions ja es poden fer al taulell de préstec de la Biblioteca i el preu és de 40 euros. 

 

Programa del taller: 


1. Introducció:
a. Classificació bàsica dels textos.
b. Text literari o no literari. Text narratiu.
c. La ment i el llenguatge, les dues eines essencials.
d. Llegir i escriure.
2. La idea generadora. Creació d'expectatives
3. El tema i la idea principal.
4. Mostrar i explicar.
5. L'escena: marc i acció.
6. El punt de vista i la veu narrativa.
7. Els personatges: creació i caracterització.
8. De la història a la trama:
a. L'ordre.
b. El ritme.
c. La distribució de la informació.

twitter