Aquest divendres surt al carrer el primer lliurament d’un col·leccionable sobre Taradell

22/09/2020
22 de setembre de 2020

'L'Abans: Recull gràfic de Taradell (1885-1979)' recopilarà un miler d'imatges, algunes d'elles inèdites, sobre el municipi.

Aquest divendres surt al carrer el primer lliurament de L'Abans: Recull gràfic de Taradell (1885-1979), un col·leccionable amb fotografies representatives del municipi durant aquest període històric. És una obra editada per l'Editorial Efadós amb la col·laboració de l'Ajuntament de TAradell, l'Arxiu Fotogràfic i la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. La primera entrega, que es farà a totes les llibreries i punts de venda de premsa de Taradell, és gratuïta. 

La redacció dels textos ha anat càrrec de Míriam Martínez, Pep Bosch, Eva Leucó i Laia Miralpeix i ha estat prologat per Antoni Pladevall i Arumí.

Promoció L'Abans

L'Abans: Recull gràfic de Taradell (1885-1979) s'editarà en fascicles que sortiran cada setmana. L'obra reflectirà els canvis socials i polítics que es van produir entre els anys 1885, que és la data de la primera imatge que consta que hi ha a l'Arxiu Fotogràfic i 1979, amb l'arribada de les primeres eleccions. L'objectiu és recordar una part de la història de Taradell a partir de fotografies que conserva l'Arxiu Fotogràfic i alhora gràcies a les imatges dels àlbums familiars. El volum de la publicació és de 856 pàgines en format DIN A4 amb unes 1.000 fotografies, restaurades digitalment, impreses a dues tintes, en color sèpia, i amb enquadernació de luxe. 

El volum està estructurat amb 7 capítols temàtics que expliquen la seva evolució al llarg del període cronològic de l'obra: Carrers i places, fests i tradicions, institutcions, cultura, esports i lleure, món del treball, comerç i transport i ensenyament. Set capítols que mostren els esdeveniments i els moments clau de cada sector, amb un llenguatge divulgatiu i entenedor. A l'hora d'explicar com era el nostre municipi en aquests cent anys d'història, en tot moment s'ha posat l'èmfasi en l'aspecte humà. És per això que en la majoria de fotografies hi apareixen molta gent i moltes persones ja desaparegudes, la qual cosa aporta un enorme valor històric a aquestes imatges.

Els fascicles es vendran setmanalment a un preu de 3,10€ i l'editorial garanteix que mantindrà el preu mentre duri el col·leccionable i que servirà els fascicles endarrerits cada setmana als establiments comercials.

Qui vulgui col·laborar-hi encara hi pot aportar imatges contactant amb l'Arxiu Fotogràfic a través del telèfon 93 880 10 56 o a través de l'adreça electrònica b.taradell@diba.cat. 

Portada L'Abans

twitter