36a edició del cicle de projeccions del Centre Excursionista Taradell

28/05/2021
28 de maig de 2021

Enguany, i per mantenir les mesures de seguretat Covid-19, les projeccions es faran a la Sala Gran del Centre Cultural. 

Divendres arrenca una nova edició del Cicle de Projeccions que cada any organitza el Centre Excursionista Taradell i que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Enguany és la 36a edició del cicle que comptarà amb quatre noves sessions i cinc documentals. Es faran els propers quatre divendres de maig a les 8 del vespre al Centre Cultural Costa i Font de Taradell i es comptarà amb Edu Sallent, Josep Maria Parareda, M. Rosa Aregall i Marc Torralles.

 

ACONCAGUA CHRYSLEINS 2013 amb Edu Sallent  7 de maig 

Projeccions CET 2021: Aconcagua

La pel·lícula tracta sobre l'expedició Chrysteins Aconcagua 2013 que l'alpinsta va fer durant l'hivern del 2013 juntament amb Isaac Garcia, Moi TArrés, Quim Bretcha. Es tracat d'una muntanya que, amb els 6.962 metres és la més alta de l'Hemisferi Sud. La ruta escollida per l'ascensió va ser La ruta Polacos variant Guanacos. El camp base el van instal·lar a Plaza Argentina. El dia 26 de gener van fer el cim tot sols, ja que ningú més va pujar aquells dies. La pel·lícula està gravada i editada per Quim Bretcha.

 

ETIÒPIA UN VIATGE EN EL TEMPS amb Josep M. Parareda i M. Rosa Aregall | 14 de maig

Projeccions CET 2021: Etiopia

Etiòpia, un país amb molta història, terra ancestral de creences i de fe, agrupa un nombre important de singularitats històriques i religioses, interessant pel seu patrimoni arqueològic. Enaquest documental coneixerem la depressió del Danakil, la terra dels Afar, un indret sorprenent pels seus paisatges anormals i peculiars i també el volcà Erta Ale, un espectacle de la natura que hipnotitza per la seva força viva i fascinant.

 

SLOVAK DIRECT  amb Marc Toralles | 21 de maig

Projeccions CET 2021: Slovak

Si hi ha una paraula que defineix la Slovak direct, és compromís. L'exigència d'aquesta ruta va molt més enllà de la seva alta dificultat tècnica. Potser això explica que en trenta-quatre anys des de la seva obertura compti tan sols amb nou repeticions.

La primera quinzena del juny passat, Marc Toralles i Bru Busom signen la desena escalada d'aquesta ambiciosa ruta oberta el 1984, entre el 13 i el 23 de maig, pels eslovacs Tono Krizo, Frantisek Korl i Blazej Adam. Ubicada a la dreta de l'elegant aresta Cassin, la Slovak direct (2.700 m; VI grau d'Alaska, WI6, M8) solca implacable la ferotge cara sud del Denali, la via més directa al cim del gegant d'Amèrica del Nord. Es tracta d'un traçat increïble d'escalada mixta extremadament tècnica, gel vertical i molta neu fonda que s'adiu al que Toralles i Busom busquen en una via: alta dificultat, caràcter i aventura.

 

L'OMBRA DE LA CARA NORD amb Josep M. Parareda i M. Rosa Aregall | 28 de maig

Escalada a la cara Nord del Vignemale per la via Barrio Bellocq, el més novell dels escaladors narra les sensacions i impressions sentides en la paret.

 

ALPS, DE LEUKERBAD AL MONT AGUILLE amb Josep M. Parareda i M. Rosa Aregall | 28 de maig

Projeccions CET 2021: Vigmale

Un recorregut pels Alps Suïssos realitzant dues vies ferrades, la via ferrada de Leukerbad, maca, espectacular i una de les més llargues de Suïssa, i la via ferrada de la Tête aux Chamois, situada a l'estació d'esquí de Diablerets.Des de l'estació d'esquí de Saas Fee l'ascensió al cim de l'Allalinhorn. Per acabar en els Alps francesos, escalant el Mont Aguille, per a la seva via normal, muntanya mítica, d'aspecte inaccessible, situada al Parc Natural del Verco.

twitter