Estragués defensa un programa electoral ''agosarat i il·lusionant''

Transparència, participació i proximitat, tres dels principals compromisos del candidat de Junts.

Dijous, 25/05/2023

campanya Junts

Junts per Taradell encarrila la recta final de la cursa electoral, després de tot un any de treball. Dilluns al vespre, a Can Costa, va fer el seu últim acte de campanya amb la participació del diputat al Parlament Joan Canadell. En aquest mateix escenari, divendres, la llista liderada per Santi Estragués va presentar el seu programa electoral, acompanyat d'una botifarrada per als assistents i un concert.

Llista Junts per Taradell

Justament, l'actual líder de l'oposició i candidat a la reelecció per Junts va explicar que, fa un any, van crear un grup de treball "que ha recollit les necessitats i les inquietuds de la gent de Taradell". A partir d'aquí, han elaborat en un programa electoral, dividit en cinc eixos, que van desgranar els candidats a la llista Irene Morató, Joan Sala, Adrià Castells, Araceli Garcia, Sílvia Puntí i Jordi Bosch.

Estragués va insistir que "aquest equip té moltes ganes de governar" i, per això, va demanar el vot de tot el públic, "però també el dels vostres veïns". I va definir el programa electoral que porten d'"agosarat i il·lusionant".

campanya Junts per Taradell 1

El cap de llista va defensar que vol governar "amb la transparència com a bandera, amb la participació i amb la proximitat amb el ciutadà". En aquest punt, va proposar la creació d'un consistori infantil i canviar el sistema actual de participació ciutadana. També vol crear un assistent de veu virtual que es digui Tara.

Pel que fa a la dinamització veïnal, Irene Morató va prometre més diners per a les entitats i canvis en les festes que hi ha al poble: "Hem de recuperar l'esperit de poble que s'ha perdut". En l'àmbit esportiu, Joan Sala va proposar un carnet únic per a tots els equipaments del poble i Adrià Castells es va comprometre a dinamitzar les propostes d'oci per al jovent. A més, tal com va defensar Estragués en el debat de Taradell, proposen crear pisos socials de lloguer amb opció de compra.

Araceli Garcia es va mostrar preocupada per l'incivisme i, per això, Junts vol que la figura de l'agent cívic sigui estable. També volen enfortir el voluntariat per donar un cop de mà a la gent gran. En l'àmbit educatiu, Sílvia Puntí vol enfortir els lligams entre els centres educatius del poble i la candidatura es proposa que la formació professional arribi a Taradell. Finalment, Jordi Bosch va parlar d'infraestructures, com la ronda de Montserrat, i va plantejar propostes com la peatonalització del nucli urbà o la integració dels barris al poble.

L'acte el va tancar Estragués defensant una aposta turística que beneficiï tot el poble, especialment els comerços. Tot seguit, es va presentar el vídeo de Junts per Taradell per aquesta campanya.