Enquesta per al pla de desenvolupament turístic de Taradell

Dilluns, 19/04/2021

Des de la Corporació Municipal es vol dinamitzar turísticament el municipi, i per aquest motiu estem treballant per elaborar un pla de desenvolupament turístic que ajudi l'Ajuntament a definir les estratègies de l'activitat turística de la nostra vila. L'objectiu és promoure l'atracció de visitants i establir una proposta d'accions realistes que n'afavoreixi l'impuls social i econòmic, tot garantint la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

A través d'aquest pla turístic, es vol identificar l'oferta actual i els recursos potencials que permetin una millora en l'atracció de visitants a Taradell, definir una estratègia turística, establir un pla d'accions, identificar propostes de visita i d'estada al municipi, entre altres accions.

Taradell ha estat una vila d'acollida d'estiuejants des de fa dècades. Les actuacions per continuar potenciant el turisme i l'atracció de visitants al municipi haurien de servir, en primer lloc, per millorar la qualitat de vida i les oportunitats professionals de tothom que viu a Taradell. És a dir, garantint la identitat pròpia, la preservació de les activitats tradicionals (agricultura, gestió forestal...) i el patrimoni cultural i natural de Taradell,  seguint el lema del turisme responsable “Crear millors llocs per viure, que seran els millors llocs per ser visitats”.

Per assolir aquests objectius necessitem conèixer l'opinió dels taradellencs i taradellenques respecte el turisme que visita el nostre municipi. Motiu pel qual posem a disposició de la ciutadania l'enquesta que tot seguit podeu respondre, seguint un model de qüestionari que s'ha utilitzat en molts altres municipis i regions europees.

Aquest pla de desenvolupament turístic s'està realitzant amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, que ha contractat directament l'empresa DCB Turisme i Desenvolupament Local, que ja s'ha posat en contacte amb diverses empreses del sector turístic de Taradell.