El nou vial entre la ctra. Balenyà i el c. Miquel Martí i Pol es dirà Passatge de l’Escola

Dimecres, 29/06/2022

El nom del nou vial pren aquest nom després que 58 persones hagin votat en el procés participatiu impulsat des de l'Ajuntament, durant les tres primeres setmanes d'aquest mes de juny.

Des de fa uns mesos, s'està treballant per urbanitzar aquest Pla d'Actuació Urbanística (PAU10), que obrirà aquest nou vial per millorar la connexió entre diferents equipaments públics: Can Costa, l'Escola Infantil Les Pinediques, el Centre d'Atenció Primària i l'EAS (Espai d'Aigua i Salut).

En aquesta consulta es donava a escollir entre tres noms:

  • Passatge de l'Escola
  • Passatge de la Rosa Sensat
  • Passatge de la Joana Raspall

Es va proposar el passatge de l‘Escola perquè aquest vial donarà accés a l'Escola Infantil Les Pinediques, seguint el projecte de reforma de l'arquitecte Manel Gausa, arquitecte municipal l'any 1936, que ja preveia l'entrada a l'edifici pel sud. I els altres dos noms, el passatge de la Rosa Sensat i passatge de la Joana Raspall, es van consensuar amb l'entitat Som Dones, per seguir amb el compromís de l'equip de Govern d'augmentar la visibilitat de la dona en el nomenclàtor municipal. Tant la Rosa Sensat, pedagoga, com la Joana Raspall, poetessa i bibliotecària, són referents en l'educació infantil a Catalunya.

El període de votació es va obrir el dimecres 1 de juny i va finalitzar ahir, 21 de juny. En el procés participatiu hi ha pogut participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys. I la votació s'ha pogut realitzar de forma telemàtica, a través del web de participació de l'Ajuntament, taradell.cat/participa, o de manera presencial a les oficines de l'Ajuntament.

Els vots per cada una de les opcions proposades han sigut:

Passatge de l'Escola 32 vots
Passatge Rosa Sensat 13 vots
Passatge Joana Raspall 13 vots

L'Ajuntament de Taradell agraeix molt l'esforç de votar a tothom que hi ha participat.