Els Pressupostos Participatius de 2022 s'obren a tota la ciutadania

A diferència del 2021, en que la participació estava restringida al jovent, aquest any tothom pot presentar propostes i votar

Dimecres, 31/08/2022

L'Ajuntament de Taradell impulsa la segona edició del projecte de pressupostos participatius perquè tothom faci propostes i decideixi com invertir 25.000 € del pressupost municipal. Enguany el procés participatiu està obert a tothom que tingui més de 16 anys i estigui empadronat a Taradell, a diferència dels primers pressupostos participatius que estaven destinats només al jovent.

Es poden presentar tantes propostes com es vulgui, d'ara fins al 23 d'octubre, sempre que compleixin els següents requisits:

 • Que siguin de competència municipal.
 • Que no tinguin un cost superior a 25.000 €.
 • Que siguin realitzables i viables tècnicament.
 • Que siguin econòmicament quantificables.
 • Que no condicionin els pressupostos d'anys posteriors.
 • Que donin resposta a una necessitat col·lectiva.

Aquests projectes es podran presentar de manera telemàtica al web taradell.cat/participa (cal registrar-se prèviament) o a través del correu electrònic participacio@taradell.cat o bé presencialment a les oficines de l'Ajuntament de Taradell. En cas de participar per correu electrònic o presencialment, cal presentar el formulari adjunt degudament omplert.

Una vegada finalitzada aquesta fase s'analitzarà i es validaran les propostes segons les Normes de funcionament del procés de pressupostos participatius. I seguidament es publicaran pels diferents canals de comunicació de l'Ajuntament, perquè tothom qui vulgui —hagi participat o no prèviament en la fase de propostes— pugui votar els projectes que consideri que són millor per Taradell.

Tota la informació del procés es podrà seguir al web taradell.cat/participa, i als diferents canals de comunicació i xarxes socials de l'Ajuntament.

Fases del procés de Pressupostos Participatius 2022

 1. Presentació del projecte: 19 d'agost.
 2. Presentació de propostes: de l'1 de setembre al 23 d'octubre.
 3. Valoració tècnica de les propostes: del 24 d'octubre al 18 de desembre.
 4. Votació ciutadana: del 19 de desembre al 30 de gener del 2023.
 5. Presentació dels resultats, execució i seguiment de les propostes a partir del 13 de febrer de 2023.

Presenta la teva proposta!

Sabem que aquestes propostes són esbojarrades i irrealitzables... segur que els vostres projectes seran perfectament factibles i molt més útils per a tothom! ;D Animeu-vos a  presentar i compartir les vostres idees per millorar Taradell!