El nou vial es dirà Passatge de l'Escola

El nou vial entre la carretera de Balenyà i el carrer d'en Miquel Martí i Pol serà el Passatge de l'Escola, després de que 58 persones hagin votat en el procés participatiu impulsat des de l'Ajuntament, durant tres setmanes aquest mes de juny.

Dimecres, 29/06/2022

Des de fa uns mesos que s'està treballant per urbanitzar aquest PAU10 i obrir el nou vial que millorarà la connexió entre diferents equipaments públics: Can Costa Centre Cultural, l'escola Infantil de les Pinediques, el Centre d'Atenció Primària i l'Espai d'Aigua i Salut de Taradell. 

En aquesta consulta es donava a escollir entre tres noms:

  • Passatge de l'Escola
  • Passatge de la Rosa Sensat
  • Passatge de la Joana Raspall

Es va proposar el passatge de l‘Escola perquè aquest vial donarà accés a l'Escola Infantil Les Pinediques, seguint el projecte de reforma de l'arquitecte Manel Gausa, arquitecte municipal l'any 1936, que ja preveia l'entrada a l'edifici pel sud. I els altres dos noms, el passatge de la Rosa Sensat i passatge de la Joana Raspall, es van consensuar amb l'entitat Som Dones, per seguir amb el compromís de l'equip de Govern d'augmentar la visibilitat de la dona en el nomenclàtor municipal. Tant la Rosa Sensat, pedagoga, com la Joana Raspall, poetessa i bibliotecària, són referents en l'educació infantil a Catalunya.

El període de votació es va obrir el dimecres 1 de juny i va finalitzar ahir, 21 de juny. En el procés participatiu hi ha pogut participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys. I la votació s'ha pogut realitzar de forma telemàtica, a través del web de participació de l'Ajuntament, Taradell Participa, o de manera presencial a les oficines de l'Ajuntament.

Els vots per cada una de les opcions proposades han sigut:

  • Passatge de l'Escola amb 32 vots 
  • Passatge de la Rosa Sensat amb 13 vots 
  • Passatge de la Joana Raspall amb 13 vots 

L'Ajuntament de Taradell agraeix molt l'esforç de votar a tothom que hi ha participat.
 

twitter