Qui som

El Parc de les Olors de Taradell forma part d'una xarxa de més de 20 parcs a Catalunya i en procés d'expansió en altres comunitats com Aragó, València i Andalusia.

 El projecte del Parc de les Olors de Taradell està format per tres eixos:

  1. Eix d'identitat: un projecte que reforça la identitat i el coneixement de les tradicions del poble mitjançant una intervenció en diferents espais del municipi, de manera que suposi una valorització i millora d'aquests espais concrets i a la vegada que aporti un recorregut pel coneixement del nucli històric i entorns.
  2. Eix d'economia verda: una iniciativa d'economia verda basada en el cultiu i processat de la lavanda en el coneixement i aprofitament d'altres espècies de la flora útil i medicinal de l'entorn.
  3. Eix educatiu: és pratén fomentar el coneixement de les propietats i beneficis sobre les Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM) entre la població.

Què vol dir formar part de la Xarxa del Parc de les Olors?

L'estructura en Xarxa, amb uns serveis centrals que ajuden a crear, gestionar i dinamitzar els diferents Parcs, fa que de manera col·laborativa es comparteixin els coneixements, s'innovi, s'estalviïn costos i es pugui garantir la comercialització dels productes a les nostres agrobotigues.

Per altra banda, la col·laboració amb la Xarxa de Parcs de les Olors d'empreses que disposen d'un programa de Responsabilitat Social i Ambiental podrà fomentar acords de col·laboració, programes de voluntariat, etc. També les entitats que treballen amb persones amb discapacitat o risc de marginalitat social poden col·laborar amb la Xarxa Parc de les Olors per fer programes d'ocupació i formació per a aquests col·lectius.

Parc de les Olors és una franquícia social creada per oferir una estratègia innovadora al camp per a millorar les condicions del patrimoni rural. Fomentar el desenvolupament del sector de cultiu i elaboració de productes derivats de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals, des de les petites iniciatives de cultiu que suposa cada Parc. Tot organitzant la producció, l'especialització i sobretot la col·laboració entre els productors i una relació directa amb els consumidors.

Ajudar a recuperar la cultura etnobotànica de manera senzilla i mitjançant experiències d'aprenentatge sensorials, emocionals, però també rigoroses i pràctiques. Crear nous productes artesans, de qualitat i amb una forta càrrega d'innovació. Per a fer-los arribar directament als consumidors mitjançant la xarxa dels mateixos parcs i dels establiments col·laboradors.

El punt fort i d'identitat de la Xarxa Parc de les Olors es basa en la força de la col·laboració. Entre els mateixos parcs, de manera que la suma de molts petits productors representa un volum considerable de producció que s'organitza, es gestiona i es comercialitza també de manera col·laborativa.