Txell Alcubierre, nova pubilla de Taradell

L'alcaldessa Mercè Cabanas fa el brindis de festa major en un acte que reuneix més de 400 persones.

Dijous, 18/08/2022

Txell Alcubierre Sellés és, des d'aquesta nit, la nova pubilla de Taradell. En l'acte d'inici de la festa major, ha agafat el relleu a Núria Tuneu, que ha estat la pubilla de l'últim any.

Festa Major 2022 acte pregó (35)

Alcubierre, que ha destacat que és "la neta més petita de Cal Sastre", ha explicat que la regidora de Festes, Berta Camprubí, li va comunicar que seria pubilla fa una setmana mentre era de vacances amb la seva família a Galícia. Col·labora amb l'Esbart Sant Genís "des de ben petita", amb la Festa d'en Toca-sons i també ha fet teatre. L'últim any, ha estat estudiant fora i, per això, aquest títol suposa una "molt bona rebuda". La seva germana, Aina Alcubierre, també va ser pubilla, però ha admès que no li ha pogut donar massa consells perquè li va coincidir amb l'any de la pandèmia.

Festa Major 2022 acte pregó (43)

Com sempre, l'acte d'inici de la festa major, també ha comptat amb diversos balls de l'Esbart Sant Genís, acompanyats musicalment per la Cobla Lluïsos. L'última ballada ha estat de les més aplaudides, quan han portat a l'escenari diversos fragments de Ball de Gitanes.

Festa Major 2022 acte pregó (14)

Durant l'acte, a més del pregó de la doctora Marta Serrarols, les entitats que organitzen activitats de festa major també han explicat què faran i l'alcaldessa, Mercè Cabanas, ha fet el brindis de festa major, amb el repartiment de més de 400 copes entre els assistents. En el seu parlament, Cabanas ha brindat "per a tothom". També ha demanat que Taradell "continuï sent un poble acollidor" i, en aquest sentit, ha remarcat que al poble hi ha veïns de 50 nacionalitats i de tots els continents. L'alcaldessa ha proposat "continuar avançant per millorar les condicions de vida".

Festa Major 2022 acte pregó (41)

L'acte s'ha fet a la sala gran de Can Costa. Estava programat als jardins, com s'havia fet els últims dos anys, però s'ha canviat la ubicació per la pluja.

Festa Major 2022 acte pregó (4)