FOTOS I VÍDEO. Marta Serrarols reivindica l'esperit acollidor de Taradell en el pregó de festa major

La metgessa de família i gerent de l'EAP Vic també demana més recursos per al sistema sanitari.

Dijous, 18/08/2022

Taradell ja està oficialment de festa major, després del pregó que ha fet Marta Serrarols i Soldevila aquest dimecres al vespre a Can Costa. La metgessa de família i gerent de l'EAP Vic, més conegut com el CAP El Remei de Vic, ha explicat que va néixer a Sabadell, però va arribar a Taradell a finals dels 90. Per això, ha destacat que "sempre m'he sentit molt ben acollida, sobretot després de l'arribada dels meus fills".

Festa Major 2022 acte pregó (14)

La doctora ha remarcat que la medicina ha estat la seva passió i vocació, i això ha fet que s'hagi pogut bolcar poc en la vida cultura i social del poble. En aquest punt, també ha tingut paraules d'agraïment per als seus dos fills, ja que la seva feina de metgessa de família ha fet que tingués molta responsabilitat els 365 dies de l'any.

Després de més de dos anys de pandèmia, en què el personal sanitari ha estat essencial, Marta Serrarols també ha reivindicat el sistema de salut i, en aquest sentit, ha fet un toc d'alerta a la classe política perquè hi destini més recursos. "El sistema de salut trontolla", ha dit Serrarols. En aquest punt, també ha recordat, però, que "una bona salut comença amb nosaltres mateixos, cuidant-nos físicament, emocionalment i espiritualment".

Festa Major 2022 acte pregó (16)

 

En el brindis de festa major, l'alcaldessa, Mercè Cabanas, també ha demanat que Taradell "continuï sent un poble acollidor" i, en aquest sentit, ha remarcat que al poble hi ha veïns de 50 nacionalitats i de tots els continents.

Durant l'acte, també s'ha proclamat Txell Alcubierre com a nova pubilla i les entitats que organitzen activitats de festa major han explicat què faran. Com és habitual, l'acte també ha comptat amb diversos balls de l'Esbart Sant Genís, acompanyats musicalment per la Cobla Lluïsos.

Festa Major 2022 acte pregó (39)

L'acte s'ha fet a la sala gran de Can Costa. Estava programat als jardins, com s'havia fet els últims dos anys, però s'ha canviat la ubicació per la pluja.

Festa Major 2022 acte pregó (24)

 

twitter