Un documental per recordar la gravació de la pel·lícula 'Una rosa al viento'

El proper divendres, 14 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre i a la Biblioteca de Taradell, recordarem a través d'un documental com es va viure la gravació de la pel·lícula Una rosa al viento a Taradell. Tot seguit es projectarà el film. 
Divendres, 14/07/2017

A principis d'agost de l'any 1983 es va començar a rodar a Taradell la pel·lícula Una rosa al viento, que va comptar amb una taradellenca entre el repartiment d'actors. Es tractava de Montse ‘Sete' Molas, que amb només 12 anys va compartir guió amb Xavier Cugat, Mònica Randall, Alfredo Landa, Sílvia Tortosa o Helga Liné, entre d'altres. 

La pel·lícula estava dirigida per Miguel Iglesias i era un petit homenatge a la figura de Xavier Cugat, ja que el film repassa la seva trajectòria. De fet, aquesta va ser la seva darrera pel·lícula, que va gravar amb 83 anys. Una rosa al viento és la historia d'una noia que, amb l'ajuda de Xavier Cugat, aconsegueix tenir èxit com a artista. Cugat va ser qui va descobrir a Sete Molas al veure-la tocar el piano en un programa de televisió anomenat Tot i més.

Una Rosa al Viento (AFT)

El rodatge va tenir molta expectació entre els taradellencs i també estiuejants i molts d'ells van acabar fent d'extres en diverses escenes. Des del Grup de Recerca Local de Taradell hem volgut recuperar com es va viure aquesta gravació al poble i l'expectació que va tenir. Per aquest motiu hem elaborat un petit documental amb l'objectiu de recuperar records, anècdotes i vivències del que va ser la gravació d'Una rosa al viento a través dels seus protagonistes: la pròpia gent de Taradell poc acostumada a que el poble es convertís durant uns dies en un plató de cinema. Però a banda de les persones que hi van participar fent d'extra també hem volgut recordar els llocs de Taradell on es va gravar la pel·lícula: el desaparegut ‘Colmado Pladevall' o ‘Spar', ara convertit en una perruqueria, el bar Avinguda, la Masia o el Pujoló, sense oblidar-no d'algunes vistes del municipi des de dalt La Serra o de l'entrada al poble per la carretera de Vic que al llarg d'aquests més de 30 anys han canviat molt. La presència de Xavier Cugat, Mònica Randall i Alfredo Landa, com a famosos més coneguts, no va passar desapercebuda a Taradell. Qui li prenia la pressió a Xavier Cugat? A on anava a menjar? Quins eren els seus dos acompanyants més fidels? A on s'allotjaven els artistes? O la coincidència amb el gran foc de Taradell amb el rodatge són alguns dels moments que també recull aquest documental. Amb el propietari del Cinema Principal, recordem com va ser l'estrena de la pel·lícula a Taradell. Una estrena, que s'hi va bé ser dos anys després del rodatge, per la festa major del 1985, va ser tot un èxit. No ens hem oblidat de la protagonista, una Sete Molas que ens ha obert les portes de casa seva i ha permès que, un convidat de luxe com l'Albert Om, ens donés un cop de mà en l'entrevista.

SEte Molas i Albert OM (AFT)
Gravant Bar Avinguda

El documental es complementa amb retalls de premsa de l'època i fotografies tant del rodatge com de Xavier Cugat a Taradell.