Més de 400 persones per recordar Els Brillant's

La Nit The Brillant's, amb el documental 'Ballant amb els Brillant's' i el retorn del mític conjunt musical, tot un èxit. 
Diumenge, 15/07/2018

El Grup de Recerca Local de Taradell (GRLT) va recordar divendres el conjunt Els Brillants. Ho va fer en un acte als jardins del Centre Cultural Costa i Font de Taradell que es va omplir, amb més de 400 persones, per veure no només el documental que explicava la història del grup sinó també el retorn de la formació, que per primera vegada s'ajuntaven, gran part dels músics que n'havien format part. Va ser una nit nostàlgica, de records i de retorn als anys 80. Un petit ruixat al voltant de les 10 de la nit va fer saltar les alarmes però només va provocar un petit retard en l'inici de l'acte que va començar amb la projecció del documental Ballant amb els Brillant's.

Laia Miralpeix, coordinadora del Grup de Recerca, en la presentació del darrer treball del GRLT va recordar la tasca del grup de "recollir, preservar i difondre" destacant que "s'han fet al voltant de 250 entrevistes i 18 audiovisuals". Miralpeix també va elogiar el paper de les entitats taradellenques i de les persones que en formen part ressaltant "el gran teixit associatiu de Taradell". En aquest sentit va agraïr la tasca de Vicenç Tió "així com de totes les persones que no tenen mai un no pel Grup de Recerca". Finalment va assenyalar que "per fer el documental s'ha entrevistat a quinze persones, però podríen haver estat moltes més perquè sou molts els que heu format part de la vida dels Brillant's". Durant l'audiovisual, de 44 minuts, es va explicar el com i el perquè es van crear els Brillant's, com va ser la tria del nom, els primers assajos, trajos, cartells i pòsters per donar-se a conèixer, com van haver de comprar els primers instruments i equips de so, la primera actuació i l'èxit que van tenir des del primer moment amb més de cent actuacions anuals, es parla dels grups i de les orquestres amb qui van compartir escenari, els conductors i muntadors, un petit tastet de les moltes anècdotes que van tenir i conclou amb una definició de tots els que intervenen en el reportatge del què va ser per ells Els Brillant's. 

Nit The Brillants (1) 

 

Després de la projecció es va donar pas a l'actuació d'alguns dels músics que han passat per la formació al llarg d'aquests anys: Vicenç Tió a l'orgue elèctric, Paco Sánchez a la veu, Ramon Pey al saxo i clarinet, Albert Bartolomé al violí, Ramon Casellas i Jaume Boguñà a la guitarra elèctrica i Quico Santamaria, Toni Puigdollers i Toni Masó que es van anar intercanviant la bateria. També van comptar amb el suport de Guillem Giravent al baix elèctric. Abans, l'alcalde Lluís Verdaguer va agraïr la tasca del Grup de Recerca i també la predisposició dels músics a qui va confessar que "quan tocaveu jo era molt petit". El concert va ser breu però potent, i amb temes molt coneguts. Van començar amb Maria Isabel; el segon tema, dedicat a Josep Maria Borràs va ser l'instrumental Pequeña flor que va seguir amb un Limón Limonero que Sánchez, tal i com ja havia explicat en el reportatge, va recorda que "va ser una cançó que en el seu moment ens van fer prohibir". El públic, molt animat durant tot el concert, va esclatar amb Un rayo de sol, el quart tema, però un dels que més va agradar va ser el Help. Per acabar un corrido mexicà anomenat Agua del pozo. El públic en volia més però Els Brillant's van ser clars: "No n'hem preparat cap més". La comunió entre músics i públic va ser total i encara que va ser breu, a l'escenari i a platea tothom va disfrutar i guadir del retorn, per una nit, d'Els Brillant's. L'acte va acabar amb un concet amb el grup Gats, format per alguns dels exBrillant's. 

Nit The Brillants (2)
Nit The Brillants (3)
Nit The Brillants (4)