Fent memòria al Casal de jubilats

Dimecres, 27/05/2015

El 27 de maig de 2015 un equip del Grup de Recerca va assistir en una de les sessions del taller de memòria que, des de La Mancomunitat La Plana, feien al casal d'Avis de Taradell. Des de l'Associació de Jubilats ens van obrir les portes per compartir una xerrada sobre la vida quotidiana d'abans amb un grup d'avis i àvies de Taradell. Concretament en aquest taller es va parlar de la higiene: dels safareigs de la Font Gran, de com ho feien per rentar roba i per sobreviure a les diverses situacions del dia a dia, també es va parlar de com es feia sabó i de com era la higiene a les cases d'abans quan no hi havia aigua corrent. El taller va comptar amb fotografies antigues que van ajudar a fer memòria. 

En el procés d'envelliment saludable es produeixen una sèrie d'alteracions que tenen incidència en la persona. Els tallers per a gent gran formen part del projecte Gent gran activa de l'Àrea de Serveis Socials i Ciutadania de La Mancomunitat La Plana i a Taradell van a càrrec de Janina Nuño. Aquest projecte inclou, també, altres activitats d'animació sociocultural i dinamització adreçades a afavorir la participació de la gent gran en cada municipi. 

Enguany està previst seguir col·laborant tant amb la Mancomunitat com amb l'Associació de Jubilats de Taradell i participar en futurs tallers que vagin realitzant