El Grup de Recerca participarà a la VII Jornada de la Recerca Etnològica a la Catalunya Central

Un any més, el Grup de Recerca Local, que es gestiona des de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, participarà a la Jornada de la Recerca Etnològica a la Catalunya Central.
Dissabte, 01/12/2018

La jornada La recerca etnològica a la Catalunya Central forma part del programa Cultura Viva, una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial que té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. Cultura Viva retorna així a les comunitats que han estat objecte d'estudi els coneixement que elles mateixes han contribuït a crear. El programa es desenvolupa, al llarg de l'any, per tot el país.

El Grup de Recerca Local de Taradell (GRLT) participarà a la jornada organitzada pel Museu del Ter amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que es farà el proper 1 de desembre a partir de 2/4 de 10 del matí al Museu del Ter. A la jornada de la Catalunya Central s'exposaran recerques de temàtiques etnològiques diverses realitzades a les comarques d'Osona i la Garrotxa. El GRLT, a banda d'explicar el programa Fent Memòria hi presentarà el reportatge La Verge de Fàtima de Taradell en el qual s'explicarà com va ser la visita d'aquesta verge a Taradell el 14 i 15 de novembre de 1950 i com el poble es va bolcar en decorar els carrers del municipi. La jornada és gratuïta i està adreçada als investigadors, però també a totes les persones que poden tenir interès en la recerca etnològica de la Catalunya Central.

La inscripció és gratuïta i la podeu fer a través d'aquest enllaç.

 

Programa:

9.30 a 9.45: Benvinguda i presentació de la jornada

9.45 a 10.10: Marina CireraCa l'Escolà: Un conjunt industrial entre Manlleu i el Voltreganès
10.10 a 10.35: Roser Reixach i Mª Àngels Bonet: Remeis populars al Lluçanès
10.35 a 11.00: Xavier Cervera i Jordi Cervera: Ferro, vent i aigua. Els molins de vent d'Osona

11.00 a 11.25 Pausa cafè

11.25 a 11.50: Imma Ollich, Montserrat Rocafiguera, Maria Ocaña, Jordi Gibert i Albert Pratdesaba: De la torre de guaita de fusta experimental de l'Esquerda a la didàctica de la torre
11.50 a 12.15: Joan ArimanyElois i Clarets. Els sants patrons, instruments del franquisme a Manlleu
12.15 a 12.40: Gerard VerdaguerEl llençol elèctric de Ràdio Comella
12.40 a 13.05: Eva Leucó i Laia Miralpeix. Grup de Recerca Local de Taradell: La Verge de Fàtima(documental)

13.05 a 13.30: Xevi Solà i Xevi Collell. Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca. Can Trona CCN. La Cultura de l'aigua a la Vall d'en Bas