El Grup de Recerca Local de Taradell presentarà el documental ‘La festa del carrer Sant Sebastià’

Durant l'acte del proper dissabte, 23 de gener, es farà  balanç de les activitats realitzades durant el 2015
Divendres, 22/01/2016

Xocolatada El Grup de Recerca Local de Taradell de Taradell presentarà, el proper 23 de gener, un documental sobre La festa del carrer Sant Sebastià, una celebració que data de mitjans dels anys 20 del s. XX i en el qual els veïns de Taradell, però sobretot d'aquest carrer i més específicament del que s'anomena el tram de baix, se senten molt seva. Per l'elaboració d'aquest s'ha entrevistat a 13 persones, de diferents edats, que en un moment o altre han viscut en el carrer Sant Sebastià i han estat vinculats en aquesta festa i també s'ha recuperat el testimoni d'altres veïns de Taradell que han explicat com es vivia la festa i com la vivien en la seva infantesa. En el documental es repassa els trets més característics d'aquesta festa com la xocolatada, les activitats d'oci, els ballets o el ball del ciri.

Paral·lelament també es farà un petit reconeixement a tots els avis i àvies que des del Grup de Recerca Local s'han entrevistat durant el 2015. En aquest sentit es projectarà un audiovisual amb fragments de les entrevistes de vida fetes el 2015 i de les quals s'ha escollit uns talls molt significatius ja sigui en referència a la persona entrevistada, a un tema històric del municipi o de com es vivia abans al nostre poble. Finalment s'aprofitarà per presentar la web del Grup de Recerca Local i la de l'Arxiu Fotogràfic de Taradell, que en motiu d'aquest acte, es posaran en funcionament.

Grup de Recerca Local en acció

 

L'acte, que començarà a les 11 del matí a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, porta per nom ‘FENT MEMÒRIA 2015. Un any recollint records i vivències de la gent de Taradell'. 

 

El Grup de Recerca Local de Taradell va néixer l'any 2009 amb l'objectiu de recollir i difondre  informació sobre les seves vivències i records. Des de llavors s'han enregistrat al voltant de 185 entrevistes i s'han realitzat 13 documentals: Jordi Coll, l'escloper de Taradell (2009), Pere Cantal, una vida a pagès (2009), Els jocs dels nostres avis (2010), La vinya a Taradell (2010), L'escola dels nostres avis: El Gurri (2010), L'escola de les monges. Històries viscudes (2011), Fem mató amb la Cèlia Santigosa (2012), La fira de Santa Llúcia (2012), La matança del porc a Taradell (2013), La fàbrica tèxtil de Can Costa (2014),  L'Escola del Colomer (2014) i La festa del carrer Sant Sebastià (2015).