Cultura Viva 2020. IX Jornada de recerca etnològica a la Catalunya Central

El Grup de Recerca hi participava amb una xerrada sobre La Setmana Santa a Taradell. 

Dimarts, 10/11/2020

El Grup de Recerca Local de Taradell havia de participar un any més a la jornada Cultura Viva. La recerca etnològica a la Catalunya Central organitzades pel Museu del Ter. Es tracta d'unes jornades que formen part del programa Cultura Viva, una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i que té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. S'hi havien d'exposar recerques de temàtiques etnològiques diverses realitzades a les comarques d'Osona i el Bages.

El Grup de Recerca Local, que hi participava per sisena vegada consecutiva, havia de presentar La Setmana Santa a Taradell. L'acte s'havia de fer el 14 de novembre al Museu del Ter de Manlleu però es va anul·lar pel confinament comarcal.

Cultura Viva 2020-programació

La jornada La recerca etnològica a la Catalunya Central forma part del programa Cultura Viva, que és una iniciativa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i té com a objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya. Cultura Viva retorna així a les comunitats que han estat objecte d'estudi els coneixement que elles mateixes han contribuït a crear. El programa es desenvolupa, al llarg de l'any, per tot el país.

Consulteu els resums de les 8 recerques que tracten temàtiques tan diversos com: la musicologia, la ràdio, la religiositat popular, el teatre com a activitat de lleure quotidià, les festes populars, el futbol des d'una perspectiva etnogràfica o la fotografia històrica, però en el marc de les noves tecnologies

Documents relacionats