Estrenem web!

Amb motiu de l'acte anual que serveix per repassar la feina realitzada durant el darrer any, el Grup de Recerca Local de Taradell estrenarem web. 
Divendres 22/01/2016

El Grup de Recerca Local de Taradell es va crear l'any 2009 davant la necessitat de recollir els records i vivències dels taradellencs  que van néixer i viure al segle XX i que han estat testimoni d'un segle d'importantíssims canvis socials, tecnològics, polítics i culturals. Sense dubte, aquests testimonis  són un patrimoni únic i extraordinari que cal preservar  per a les presents i futures generacions.

A través d'aquest espai web el Grup de Recerca Local de Taradell es proposa recollir  tot aquest patrimoni i fer-lo accessible a tothom. El testimoni dels nostres avis i àvies es complementarà sempre que es pugui amb articles de premsa, fotografies i diferent documentació i bibliografia. El nostre objectiu és que aquest web es converteixi en el referent bàsic per a l'estudi de la història local del darrer segle a Taradell i per tant en una eina de recerca indispensable per als estudiants i investigadors.

En una societat com l'actual, dominada per les tecnologies de la comunicació i la informació, no es podria entendre que deixéssim perdre aquesta gran riquesa cultural i fer-la extensible a tothom.

Captura web

La web consta de diferents apartats que es poden consultar a través del menú principal. A banda de la informació bàsica de contacte, qui som, del projecte i d'activitats o notícies sobre el Grup de Recerca, en destaquen dos apartats: els temes monogràfics i els protagonistes, eixos centrals del nostre projecte. En els temes monogràfics hi podeu trobar els treballs que des del grup s'han realitzat des de l'any 2009 i fins a l'actualitat: les escoles de Taradell, la fàbrica de Can Costa, la Festa de Sant Sebastià, la Vinya, la fira de Santa Llúcia, la matança del porc, oficis i feines, etc. En cada un d'ells, a part de poder visualitzar el documental treballat en cada cas, s'hi pot trobar textos, fotografies i altres materials informatius que ajuden a complementar la informació.

L'altra apartat que voldríem destacar és Els protagonistes: les persones a les quals se'ls hi ha fet una entrevista de vida i que, a través d'aquest espai, podrem conèixer, recordar i saber alguns dels trets més característics de la seva vida.

Aquí teniu un tastet d'una part molt petita del què ha estat fent el Grup de Recerca Local de Taradell des de l'any 2009 i que anirem ampliant amb l'objectiu de crear un arxiu de la memòria oral que permeti recollir, preservar i difondre tots aquests testimonis.

Des del Grup de Recerca Local defensem la importància de recuperar, a partir de testimonis de persones anònimes, les petites històries de la vida quotidiana que formen la  història real del nostre poble. Amb aquesta web fem un pas més, però no ens aturem aquí. Seguirem treballant per recollir el conjunt més ampli de vivències personals que ens permeti conèixer i entendre com vivien el dia a dia els avis i àvies de Taradell.

Us convidem a visitar www.gruprecercataradell.cat

Capçlera