Avi, àvia! Canta'm una cançó

Coneixem les cançons que cantaven els nostres avis o quines eren les peces més escoltades al carrer, a casa o a la ràdio? Si alguna cosa contribueix a definir un poble, a part de la seva llengua i les seves tradicions, és la música. Amb Avi, àvia! Canta'm una cançó, el Grup de Recerca Local de Taradell vol recuperar les cançons que cantaven els nostres avantpassats per evitar que caiguin en l'oblit. Cançons infantils, religioses, històriques, de bressol, picaresques, amoroses... totes i tenen cabuda. Algunes han sobreviscut al pas dels anys, però d'altres menys conegudes o pròpies de territoris molt delimitats han quedat amagades a la memòria dels més grans o abandonades en cassets o vídeos emmagatzemats en caixes. Bona part d'aquest patrimoni sonor corre el risc de perdre's si no hi ha voluntat de recuperar-lo i mantenir-lo viu.

Amb l'objectiu de recuperar aquest patrimoni cultural, els temes són interpretats pels mateixos testimonis, avis i besavis. Un treball d'arxiu i memòria musical que, a banda de poder-les escoltar també es poden veure amb vídeo. L'objectiu d'aquest projecte també és contextualitzar el moment en què es cantava la cançó: a les escoles, al carrer, a casa, a les festes o al lloc de treball.

El projecte compta amb la col·laboració de l'escola Sant Genís i Sant Agnès, a partir del projecte intergeneracional que estan treballant des de fa uns anys. Concretament amb els avis i àvies dels alumnes de Tercer de l'escola Sant Genís i Santa Agnès i amb la coordinació de Rosa Papell. 

CARME GARCÍA_Baixant de la font del Gat

CARME COMA_Cucut i la guimbarda

ENCARNA VÁZQUEZ_Tengo una muñeca vestida de azul

MARIA GÓMEZ I LLUÍS LUQUE_El patio de mi casa

JAUME TIÓ_En Pere Gallerí

JOAN GRAU I ROSA LLADÓ_La Barrunca

MAGÍ REIG_Satan, Terra demana

CARME COMA_La gallina politana

CARME COMA_Una plata d'enciam

JAUME TIÓ_De la gata i el balitre

MERCÈ ROMEU_Señores la gimnasia podemos estudiar

CARME COMA_Conillets a amagar

CARME COMA_Cavallet de cartró

CARME COMA_La pastera

CARME COMA_A, el mestre em va pagar

MONTSERRAT BARRACHINA_Estaba el señor Don Gato...

JOAN GAROLERA_Baixant de la Font del Gat

MAGÍ REIG_La pastoreta

DOLORS SERRA_Mi casita de papel

DOLORS SERRA_El saltiró de la cardina

DOLORS SERRA_Els gegants del Pi

DOLORS SERRA_ Cocherito Leré

twitter