Dissabte al migdia es constituirà el nou Ajuntament liderat per Mercè Cabanas

La primera sessió plenària del mandat començarà a les 12 del migdia i es podrà seguir en directe per Ràdio Taradell.

Dissabte 15/06/2019

Tal com marca la llei, vint dies després de les eleccions municipals toca constituir els nous ajuntaments. D'aquesta manera, tots els regidors escollits el 26 de maig prendran possessió del càrrec aquest dissabte i escolliran la nova alcaldessa. En el cas de Taradell, la sessió es farà a les 12 del migdia i es preveu que duri una hora.

En aquest primer ple del mandat, Mercè Cabanas, Joan Canó, Núria Arau, Lluís Rodríguez, Lídia Alonso, Berta Camprubí, Toni Pérez, Míriam Martínez i Lleïr Pladevall, per part d'Esquerra, i Santi Estragués, Edu Morató, Araceli Garcia i Sílvia Puntí, per part de Junts per Taradell, prendran possessió del càrrec de regidor. Aquesta mateixa setmana, la Junta Electoral ha recordat a tots els regidors electes que han d'acatar la Constitució i que no es pot prometre el càrrec per la república catalana, tal com ha proposat l'Associació de Municipis per la Independència.

La primera votació que faran els nous regidors serà l'elecció de la nova alcaldessa, Mercè Cabanas, que va guanyar les eleccions de manera contundent per 2.312 vots, davant els 1.176 que va rebre el candidat de Junts per Taradell, Santi Estragués. Cabanas superarà la votació sense problemes, ja que el seu grup té majoria absoluta. Ara caldrà veure si l'antiga Convergència també vota a favor de la nova alcaldessa o bé s'absté o vota en contra de la seva elecció.

Mercè Cabanas i Santi Estragués

 

Es calcula que la constitució del nou Ajuntament, que estarà marcada pels discursos que facin 'alcalde sortint, Lluís Verdaguer, i la nova alcaldessa, Mercè Cabanas, duri poc més d'una hora. A la sortida, es farà una copa de cava amb els assistents davant de la Casa de la Vila.

L'acte es podrà seguir en directe per Ràdio Taradell.

Regidors ERC Ajuntament