Mercè Cabanas serà la nova alcaldessa de Taradell

Victòria aclaparadora d'ERC a les eleccions municipals, que ha obtingut 9 regidors. Junts per Taradell es queda amb 4.

Diumenge, 26/05/2019

La candidata d'Esquerra, Mercè Cabanas, serà la nova alcaldessa de Taradell. El 15 de juny, agafarà el relleu a Lluís Verdaguer, després d'una victòria històrica. ERC ha obtingut el 2.312 vots. Això és un 63,55% dels vots i es tradueix en 9 regidors. Cabanas ha doblat el resultat a Junts per Taradell, que ha aconseguit 1.176 vots (32,33%). També hi ha hagut 150 vots en blanc i 48 nuls.

Aquest rumb històric es tancarà el 15 de juny, quan es constituirà el nou Ajuntament. Aquell dia, Lluís Verdaguer cedirà la vara a Mercè Cabanas. Amb aquest resultat, els nou regidors d'ERC, a més de Mercè Cabanas, seran Joan Canó, Núria Arau, Lluís Rodríguez, Lídia Alonso, Berta Camprubí, Toni Pérez, Míriam Martínez i Lleïr Pladevall. Per part de Junts per Taradell, els regidors seran Santi Estragués, Edu Morató, Araceli Garcia i Sílvia Puntí.

En les últimes eleccions municipals, el 2015, CiU (ara sota el nom de Junts per Taradell) va aconseguir 1.701 vots, que es van traduir en una majoria absoluta de 8 regidors. ERC va ser la segona força més votada, amb 786 vots, i va obtenir 4 regidors i Solidaritat Catalana per la Independència va entrar a l'Ajuntament amb un regidor després de treure 196 vots. Malgrat la majoria absoluta, tots tres grups han governat plegats els últims dos anys.

Mercè Cabanas eleccions municipals _ Ràdio Taradell

Alta participació

Un altre dels factors importants d'aquestes eleccions, ha estat la participació, que ha superat el 75%. Un total de 3.708 veïns s'han acostat al Centre Cultural Costa i Font per exercir el seu dret a vot. Són 16 punts més que les municipals de fa quatre anys, quan la participació va ser del 59%. Si ho comparem amb les europees, és 17 punts més alta que les de l'any 2014, quan va votar el 58% del cens. És evident que, aquest cop, tant les europees com les municipals a Taradell tenien un interès molt més alt. Malgrat aquesta participació alta, això sí, la xifra es queda per sota del 82% de les eleccions espanyoles de fa un mes.

twitter