Paluzie (ANC): 'Cal que per la Diada siguem forts i se'ns vegi dempeus'

Més de 200 persones omplen la sala del mig de Can Costa a quatre dies per la Diada.

Diumenge 08/09/2019

Acte ANC setembre 2019 (11)

 

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i l'exconseller de Cultura Lluís Puig van animar els taradellencs a mobilitzar-se intensament aquesta Diada durant l'acte que es va fer aquest dissabte al vespre a Taradell. Hi van assistir més de 200 persones que van omplir de gom a gom la sala del mig de Can Costa.

Acte ANC setembre 2019 (6)

 

Acte ANC setembre 2019 (3)

El primer a intervenir va ser Puig. A través d'una videoconferència des de Brussel·les, on està exiliat, va explicar què és el Consell per la República, que lidera Carles Puigdemont i que reuneix la majoria d'actors de l'independentisme. Actualment té 71.000 inscrits però en voldrien molts més per tenir més força de cara a totes les accions internacionals que estan promovent. L'exconseller va fer una crida a mobilitzar-se aquest Onze de Setembre: "Necessitem una gran Diada, que seguim cohesionats com a país perquè és la lectura que es farà internacionalment a pocs dies per la sentència [del judici del procés]". En aquest sentit, també va dir que "només pels presos, ja val la pena sortir al carrer" el proper dimecres.

 

Acte ANC setembre 2019 (15)

En la mateixa línia, Paluzie també va dir que, "ara, a tots els arguments que teníem per voler la independència, s'hi afegeix la vulneració de drets fonamentals per part de l'Estat espanyol". Per això, a les portes de la Diada, va sentenciar que "hem de mobilitzar-nos i fer accions que els desgastin". Igualment, va admetre que la força que té l'Estat és important, però va deixar clar que la independència és possible i "no hi ha marxa enrere". Per tot plegat, Paluzie va assegurar que "la sentència l'hem de saber jugar a favor nostre per aconseguir el nostre objectiu i per això cal que siguem forts per la Diada, que se'ns vegi dempeus".

Acte ANC setembre 2019 (9)

Elisenda Paluzie ANC

 

Finalment, la coordinadora local de l'ANC, Maria Godayol, va recordar als assistents que poden demanar ajuda per inscriure's tant a la manifestacio de la Diada com al Consell per la República.

Elisenda Paluzie ANC

Elisenda Paluzie ANC