Se suspenen diversos actes i el partit de la UD Taradell per l'alerta pel coronavirus

Aquest dijous, no es farà la xerrada sobre emergència climàtica; divendres, també s'ha suspès l'acte de retiment de comptes del govern municipal, i, el cap de setmana, tampoc hi haurà la Mostra de Cuines del Món ni la Festa del Soci de l'Esbart Sant Genís ni el partit de la UD Taradell contra el Borgonyà.

Dimecres, 11/03/2020

L'alerta pel coronavirus comença a tenir efectes en l'agenda taradellenca. Malgrat que, al poble, no s'ha detectat cap cas, alguns actes programats per als propers dies s'han suspès. El primer que s'ha anul·lat és la xerrada sobre emergència climàtica i grans incendis que havia de fer l'inspector dels bombers Marc Castellnou aquest dijous. La raó és que Interior ha ordenat que, durant quinze dies, s'evitin actes públics per prevenir qualsevol possible contagi.

Divendres, tampoc es farà l'acte de retiment de comptes del govern municipal per fer balanç dels primers nou mesos a l'Ajuntament. S'havia de fer a la zona de la Font Gran amb la participació de l'alcaldessa, Mercè Cabanas, i els regidors d'ERC, però s'ha suspès per precaució.

De cara a dissabte, també s'ha suspès la tretzena edició de la Mostra de Cuines del Món, organitzada per Som Dones. Des de l'organització han decidit anul·lar-la després que alguns participants comencessin a fer-se enrere. Creuen que és la millor solució per evitar qualsevol risc.

El tercer acte que s'ha suspès fins ara és la Festa del Soci i la 40a Arrossada de l'Esbart Sant Genís, que s'havia de fer diumenge. L'organització ho ha decidit seguint les recomanacions que fan les institucions d'evitar trobades d'alumnes de diferents escoles. En un comunicat asseguren que "davant l'anunci de la Generalitat de limitar els actes culturals i socials en locals tancats a un terç de l'aforament, hem pres la difícil i excepcional decisió i a contracor de suspendre totes les activitats de diumenge". Per tant, no hi haurà ni la cercavila de balls de bastons, ni l'arrossada, ni la roda d'esbarts.

També hi ha conseqüències en l'àmbit esportiu. En el cas de Taradell, s'ha suspès el partit entre el Taradell i el Borgonyà, corresponent a la jornada 22 de lliga de Tercera Catalana. S'havia de disputar dissabte a la tarda.

Pel que fa al primer acte de la celebració dels 30 anys de la Penya Barcelonista de Taradell, previst per divendres, tampoc es podrà fer. Es tracta del Torneig de Futbol Play Station que la Confederació Mundial de Penyes del Barça ha suspès temporalment fins a nova data. La resta d'activitats, previstes en el marc del 30è aniversari del grup taradellenc continuen endavant.