Núria Arau: ''Si la pandèmia empitjora més, estem preparats per fer el que sigui necessari''

La regidora d'Hisenda lamenta que les ajudes promeses per institucions supramunicipals per als ajuntaments pràcticament es quedin en no res.

Dilluns, 07/12/2020

Una setmana després de l'aprovació del pressupost municipal del 2021, la regidora d'Hisenda i Igualtat, Núria Arau, va ser la protagonista del Precs i preguntes de dijous passat. Uns comptes marcats per la pandèmia del coronavirus, tal com ha passat aquest 2020, en què ha calgut fer diverses modificacions als números per tirar endavant algunes ajudes. En aquest sentit, Arau va ser molt clara: "Si la cosa empitjorés més, estem preparats per fer el que sigui necessari".

Núria Arau ràdio

 

Com passa cada any, Arau va detallar que el pressupost contempla ajuts a nivell social, però no s'ha creat cap partida específica d'ajudes pels efectes del coronavirus. Això dependrà de l'evolució de la pandèmia. La regidora va concretar que, "a l'hora de fer modificacions, els diners es trauran d'on faci falta". I va recordar que hi ha ajuts, com els dels autònoms, que continuen vigents.

En l'entrevista, la regidora d'Hisenda també va carregar fort contra institucions supramunicipals com la Diputació de Barcelona, que "et prometia una gran ajuda i a l'hora de la veritat t'ingressen només 3.000 euros". Arau va explicar que van presentar una petició d'ajuda per diverses despeses que pujaven a 190.000 euros i, al final, només han rebut 3.000 euros. Tampoc té gaires esperances en els fons europeus. Creu que se'ls quedarà l'Estat "per tapar els forats del Sepe" i la Generalitat "per tapar els forats de Salut".

Durant la conversa, Arau també va explicar per què ha pujat la despesa en personal i va deixar ben clar que tant els regidors com l'alcaldessa no s'han apujat el sou. També va valorar positivament que el grup de l'oposició, Junts per Taradell, donés el seu suport als comptes i va situar l'EAS com el seu principal maldecap, que s'ha agreujat amb la crisi del coronavirus.

 

Entrevista completa a Núria Arau: