2021: ordenances fiscals congelades i més bonificacions

Hi ha bonificacions noves a l'EAS i en matèria de sostenibilitat.

Dilluns, 02/11/2020

Davant la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus, l'Ajuntament de Taradell ha decidit congelar les ordenances fiscals de l'any que ve. Així es va aprovar, amb els vots d'Esquerra i de Junts per Taradell, en la sessió extraordinària que es va fer dijous passat a la sala de plens. 

La regidora d'Hisenda, Núria Arau, va explicar que, “tot i que la nostra intenció era que els preus i les taxes cobrissin el servei prestat per l'Ajuntament, entenem que l'actual situació econòmica i sanitària no és adequada i, per tant, fem un pas enrere i congelem les ordenances”. L'alcaldessa, Mercè Cabanas, també va voler deixar clar que, malgrat la congelació, “tenim clar que volem mantenir i millorar la qualitat dels serveis amb esforç, treball i imaginació”.

vistes Taradell

 

Entre les bonificacions aprovades, en destaca una de l'IBI per instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques. Ja s'ha aplicat aquest any i ha rebut unes 70 sol·licituds. També hi haurà una bonificació del 20% per aquells que facin (i ho puguin acreditar) compostatge casolà. També tindrà bonificacions l'EAS Taradell. Per exemple, del 10% en els abonaments per a famílies nombroses i monoparentals i a les persones que estan a l'atur no se'ls cobrarà la matrícula. També s'han creat preus públics per a sessions amb entrenadors personals.

Les ordenances del 2021 inclouen preus per al casal d'estiu municipal que, aquest any i per primera vegada, s'ha organitzat des de la regidoria d'Educació. Pel que fa a l'escola bressol també s'han congelat les quotes.

En el capítol d'ordenances, també se n'estableix una de nova de preus públics per a conceptes i activitats com poden ser la Mostra de Teatre o el Cicle Gaudí. Com a novetat també s'introdueix una nova ordenança de lloguer de plataformes per a terrasses que ocupin la via pública ja que enguany se n'han instal·lat diverses al municipi. 

El portaveu de l'oposició, Santi Estragués, va justificar el vot a favor destacant que “era un any per contenir encara que això signifiqui no augmentar els ingressos”.

 

Ple extraordinari de dijous passat: