Troben a Vic les lloses sostretes de la resclosa del Molí dels Sorts

S'han localitzat en una nau industrial, però els propietaris no saben com hi van anar a parar.

Dimecres, 20/10/2021

recuperacio lloses moli dels sorts 20211020 124433

Taradell ha recuperat les quatre lloses que aquest estiu van desaparèixer de la llera del riu Gurri, a la històrica resclosa del Molí dels Sorts, entre el terme de Taradell i Seva. Les investigacions portades a terme per la Unitat de Patrimoni dels Mossos d'Esquadra, gràcies a la col·laboració ciutadana, van acabar aquest dilluns amb la troballa de les pedres en una nau del Polígon Malloles de Vic. Els propietaris van expressar la seva ignorància sobre com hi havien anat a parar. Ara, els Mossos segueixen les diligències judicials per determinar l'autoria dels fets i la responsabilitat penal.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Míriam Martínez, amb el Cap de la Brigada Municipal, inspeccionant les pedres recuperades

La denúncia davant dels Mossos d'Esquadra la va presentar el 28 de juliol la regidora de Cultura i Patrimoni, Míriam Martínez. Els arqueòlegs que porten a terme l'estudi del projecte de la Ruta de l'Aigua –que ha de passar per aquesta resclosa– són els que van alertar de la desaparició de les quatre grans pedres. El seu pes, de més de 700 quilos cadascuna, requeria maquinària pesada per extreure-les, probablement una manipuladora telescòpica, per les roderes que s'hi van trobar.

Aquestes quatre lloses es guardaran ara al magatzem municipal, juntament amb les tres que l'Ajuntament ja va rescatar de la llera –on van anar a parar després que el temporal Glòria les descalcés del seu emplaçament original– per evitar-ne la desaparició i la sostracció.

recuperacio lloses moli dels sorts 20211020 123218

twitter