Taradell registra 8 casos de coronavirus durant l'última setmana

Segons les últimes dades de Salut, el municipi té un índex de risc molt alt.

Dimarts, 25/08/2020

Coronavirus

"Malauradament el virus segueix viu a Taradell". Així s'expressava l'alcaldessa, Mercè Cabanas, en el programa especial que Ràdio Taradell va fer aquest dilluns a la tarda des de la Residència Vilademany. Segons les últimes dades facilitades pel departament de Salut, els últims set dies s'han diagnosticat amb proves PCR fins a vuit casos de coronavirus. La xifra s'eleva a onze si tenim en compte els últims catorze dies.

Aquesta xifra de vuit casos s'ha actualitzat aquest vespre amb dades recollides fins fa tres dies. Tot plegat fa que l'índex de risc de Taradell es consideri molt alt. Segons Salut, la taxa de reproducció setmanal de l'epidèmia a Taradell és de 2.18 i cal tenir en compte que l'epidèmia creix si és superior a 1.

De moment, es desconeix si hi ha hagut contagis durant la festa major. Encara és aviat per saber-ho. Tot i això, la mateixa alcaldessa va recordar que aquests dies hi ha hagut molta mobilitat i va explicar que un dels nous casos, per exemple, és d'una persona que ha estat a Cantàbria. Per això, Cabanas insisteix que és important "prendre al màxim de mesures preventives i vetllar perquè no saturem els centres sanitaris". "El virus és viu i hem de mantenir la paciència que demanava en el pregó de festa major", va recordar durant l'entrevista. En aquest sentit, va lamentar l'actitud d'alguns grups que tenen entre 14 i 18 anys: "No entenc que beguin vodka a raig d'ampolla i que els pares no els diguin res".

"Infinit agraïment al personal de la residència"

T'escoltem Residència Vilademany (11)

 

Durant l'entrevista, Cabanas també va enviar un "infinit agraïment a totes i tots els professionals que treballen a la residència, amb en Lluís al capdavant", i va destacar la "responsabilitat i professionalitat" de tot el personal. En aquest sentit, el director de la Fundació Vilademany, Lluís Verdaguer, va explicar en el mateix programa de Ràdio Taradell que ara "estem bé". L'últim positiu de coronavirus el van tenir el 21 d'abril i, mica en mica, han pogut recuperar certa normalitat, "amb l'angoixa que el virus pugui tornar a entrar". 

 

Entrevista a l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, i al director de la Fundació Vilademany, Lluís Verdaguer, al principi del programa:

twitter