Taradell posa en marxa el procés de pressupostos participatius de joventut

El jovent pot decidir a què es destinen 25.000 euros del pressupost municipal.

Dimarts, 21/09/2021

Taradell ha obert, aquesta setmana, el primer procés de pressupostos participatius de joventut, corresponents a l'any 2021. Es tracta d'una eina de participació ciutadana que permetrà que el jovent decideixi a què es destinen 25.000 euros del pressupost municipal. Un procés que es comença ara i que s'allargarà fins a mitjans de febrer.

L'elecció del projecte es farà en diverses fases i anirà a càrrec dels joves d'entre 12 i 35 anys de Taradell. Finalment, una votació popular permetrà escollir, d'entre totes les propostes presentades, la que s'acabarà portant a terme. En un comunicat, l'Ajuntament "es compromet a acomplir la guanyadora amb la màxima celeritat, tenint sempre present que els terminis imposats per llei poden demorar-ne l'execució". 

La plataforma Taradell Participa, estrenada recentment, és el vehicle principal –encara que no l'únic– d'aquest procés. Aquesta plataforma ja es va fer servir per escollir, aquest estiu, el nom del passatge del Pati de les Monges, entre el carrer de la Vila i el passeig Domènec Sert.

Aquest procés està regulat per unes normes de funcionament que en preveuen tots els detalls: entre d'altres, els requisits que han de complir les propostes, els mitjans de participació, telemàtics i presencial i les diverses fases que vertebren el procediment. De totes maneres, a través de les xarxes de comunicació de l'Ajuntament de Taradell se'n difondrà periòdicament informació rellevant.

20210921 1 que HQ
20210921 2 quants HQ

20210921 3 qui HQ
20210921 4 com HQ

twitter