Taradell continua en alerta per l'augment de casos de coronavirus

36 casos i més de 100 alumnes confinats és el balanç d'aquesta setmana.

Dissabte, 23/01/2021

CoronavirusEn plena tercera onada del coronavirus, els casos positius han augmentat a Taradell respecte a la setmana passada. Segons les dades de Salut i el grup de recerca Biocom d'aquest dissabte, els últims set dies, s'han diagnosticat 36 casos a través de proves PCR i testos d'antígens. En són 20 més que dissabte passat. Si ampliem la mirada als últims catorze dies, n'hi ha hagut 51. Per tant, el risc de contagi continua sent molt alt i la taxa de reproducció és de gairebé dos punts, el doble del que recomanen els experts per tenir la pandèmia controlada.

A la Residència Vilademany, la situació està controlada. Es mantenen els set casos diagnosticats la setmana passada i no se n'ha registrat cap més els últims dies. També s'han fet proves als usuaris del centre de dia i, divendres, va tornar a obrir portes.

Fort increment als centres educatius

InstitutOn la situació ha empitjorat és als centres educatius, amb més de 100 alumnes confinats. Pertanyen a tres classes de l'Institut (64 alumnes) i a dues de Les Pinediques (40 alumnes), on fins i tot hi ha un grup amb almenys cinc casos.

En una entrevista al programa Precs i preguntes de Ràdio Taradell, l'alcaldessa, Mercè Cabanas, va atribuir aquest increment de casos a la mobilitat que hi ha al tractar-se d'un municipi molt residencial. En aquest sentit, va recordar que els tres primers casos que es van donar a l'Institut després de festes van ser alumnes dels pobles del voltant. Davant d'aquestes xifres, Cabanas reclama que es facin "activitats molt reduïdes i cadascú amb les seves bombolles". També va lamentar que els cribratges massius al personal docent no es fessin abans del retorn a les aules. En el cas de Taradell, no es faran fins aquesta setmana que ve.

En l'entrevista, Cabanas també va defensar que, en el cas d'Osona, el confinament seria millor comarcal que municipal. Recordem que el govern ha prorrogat dues setmanes més, fins al 7 de febrer, les restriccions actuals.

 

Entrevista a Mercè Cabanas: