L'EAS i el pavelló continuaran tancats dues setmanes més

Malgrat que les piscines poden obrir, Cabanas diu que no compensa el "cost elevat" de la instal·lació si "només podríem obrir al 30%", i replica Estragués sobre el model de gestió de l'EAS.

Dissabte, 23/01/2021

Pista pavelló

 

L'EAS Taradell i el pavelló d'El Pujoló, amb l'única excepció de l'equip del CP Taradell a l'OK Lliga continuaran tancats durant dues setmanes més arran de la pròrroga de les mesures del Procicat. Aquests dos equipaments estan tancats des del 7 de gener i, per exemple, el Club Parc d'Esports, que fa ús del pavelló per la secció de patinatge artístic, ha optat per fer els seus entrenaments a la pista poliesportiva del mateix Parc d'Esports. Des de fa setmanes, el club esportiu reivindica al seu Instagram l'obertura dels pavellons per realitzar la pràctica esportiva sense públic. 

Llinarsport assumirà el personal i el manteniment de l\'EAS i el pavelló a partir del març

 

Pel que fa a l'EAS, tot l'equipament està tancat, malgrat que les restriccions permeten l'obertura de la piscina. L'alcaldessa, Mercè Cabanas, va jusitifcar la decisió en una entrevista al programa Precs i preguntes dijous passat. Va apuntar que no compensa l'obertura amb el cost "elevat" que té la instal·lació, ja que "només podríem obrir al 30%". "A qui dones prioritat amb aquest 30%?", es va preguntar Cabanas, que també va explicar que, aquest cop sí, el personal de l'EAS s'ha pogut acollir a l'ERTO. 

Un cop més, Cabanas va lamentar el cost "caríssim" que té l'Espai d'Aigua i Salut i, per això, va jusitifcar així el tancament actual de la piscina: "Prou que paga tot el poble per aquest equipament".

Rèplica a Estragués

En l'entrevista, Cabans també va replicar les declaracions de Santi Estragués, líder de l'oposició, fa unes setmanes a Ràdio Taradell, on va apuntar que l'impacte de la Covid a l'EAS hagués estat menor amb un altre model de gestió com ara una fundació. L'alcaldessa li va retreure que no ho expliqués tot: "Si [l'anterior equip de govern] hagués pogut fer una fundació, que era el seu model, ja l'haguessin pogut fer. Però, en el moment que es va obrir l'EAS, l'Ajuntament estava en un pla d'estabilitat financera i la llei no permetia crear una altra fundació, i quan la llei ho va permetre no ho van fer".

 

Entrevista a Mercè Cabanas:

twitter