Quatre dies de festa major d'hivern amb tradició i molts actes

Dijous, 19/01/2023

Durant quatre dies a partir d'aquest dijous, Taradell celebrarà la festa major d'hivern en honor a Sant Sebastià.

Les activitats començaran dijous amb la presentació de la marca Taradell Jove i el seu nou equipament a Can Granada.

La part tradicional serà divendres, dia 20, que és festiu a Taradell. La tradicional xocalatada popular encetarà els actes el dia del patró a partir de les 10 al carrer Sant Sebastià. A tres quarts d'11 del matí hi haurà la sortida de pabordes i autoritats cap a la missa que se celebrarà a les 11 a l'Església de Sant Genís. A aquesta hora, els gegants, acompanyats de la Sinforosa, prendran els carrers del poble. A les 12 del migdia, hi haurà el tradicional ball del biri i les danses populars amb l'Esbart Sant Genís a la plaça de les Eres. Enmig d'aquesta activitat es coneixarà la paraula guanyadora que definirà Taradell, acció promoguda per l'Ajuntament i Òmnium Cultural.

Sant Sebastià 2022   Ball del ciri (34)

A les 5 de la tarda, hi haurà l'espectacle infantil a càrrec de la companyia Pentina el gat a Can Costa i, a les 8 del vespre, Nit d'homilies, amb monòlegs de Marc Sarrats, Godai Garcia i Irene Minovas. El dia 20 es tancarà amb un sopar i festa jove a Can Costa mateix.

20230120 2000 POST

Les activitats continuaran durant el cap de setmana. Dissabte es faran quatre activitats. Al matí, a les 11, hi haurà l'acte anual del Grup de Recerca Local que, a part de les entrevistes de vida, estrenarà el documental sobre el Concurs de Grills i Cargols. Es farà a la Biblioteca.

A la tarda es portarà a terme Trobada de genis, una gala de màgia amb els mags Ramó, Aleix, Christian i Vladimir & Elena i la taradellenca Laia Baulenas, coneguda com a Maga Game. Al vespre, hi haurà un sopar popular d'entrepans i un concert amb el grup SantVi Fusió.

20230121 1800  POST

20230121 2100 concert sopar POST

Ja diumenge, a les 11 del matí, des de la plaça de Santa Llúcia, es farà una nova edició de Cultura en marxa. Es podrà tornar gaudir de la ruta guiada per Laia Miralpeix, de la Biblioteca de Taradell, sobre les escultures de Josep Ricart i Maimir. La caminada recorrerà el nucli urbà del poble tot fent un repàs de les escultures i monuments que l'escultor va realitzat arreu del municipi.

Finalment, a les 6 de la tarda, a Can Costa, hi haurà un concert de música classica sota la direcció de Jofre Bardolet.

20230122 1800 POST

 

Aquí pots consultar tots els actes de festa major.

Entrevista a la regidora de Festes, Berta Camprubí: